ALAPLI HABERLERİ

BELEDİYE DÜKKANLARINA KREDİ

5 Ekim 2012
679 kez görüntülendi

BELEDİYE DÜKKANLARINA KREDİ

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, yeni Belediye dükkanları yapımı için 750 Bin TL kredi kullanacaklarını söyledi.

Çimenoğlu,yaptığı açıklamada, eski Belediye dükkanlarının görüntü kirliğine yol açtığını söyledi. Yeni Belediye dükkanlarının ağırlı olarak Balıkçı lokantaları olacağını ifade eden Çimeneoğlu şunları söyledi;

“Eski belediye dükkanları Karşıyaka Mahallesi istikametinden girildiği zaman Alaplı’da en çok dikkati çeken ve görüntü kirliliğine yol açan yapı olarak görünüyor. Belediye olarak eski dükkanları ıslah edelim diye düşündük. Tabi orada 50 yakın Belediyenin kiracısı faaliyet göstermekte kiracıları da mağdur etmemek için Ankara’da bir mimarlık odasıyla görüşerek bir proje hazırlattırdık. Bu proje sonucunda mevcut Belediye dükkanlarını yıkıldıktan sonra dükkanların olduğu yerde yaklaşık 8-9 metre bir yürüyüş alanı ortaya çıkıyor. Alaplı’da marka olmuş balık restoranları var. Bunların şu anda fizik durumu iyi değil, Ereğli’de balık yeme yerleri yıkıldıktan sonra Alaplı’da böyle balıkçı restoranlarına ihtiyaç oldu. Bu proje sayesinde ilçemize balık yemek için insanların geleceğini düşündük. Balıkçı dükkanlarını uzak yerde değil de suya yakın yerde olmasını istedik. Derin deşarj sistemi bittikten sonra derede temizleme olacak. Alaplı deresi daha temiz olacak. Böyle bir işin maliyeti 750 Bin TL olacak. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarak prefabrik şeklinde belediye dükkanları yapılacak. İller bankası aracılığı ile kredi kullanarak önümüzdeki günlerde belediye dükkanlarına başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz