ALAPLI HABERLERİ

BELEDİYE ELEŞTİRİYE AÇIK DEĞİL

23 Haziran 2016
1.155 kez görüntülendi

BELEDİYE ELEŞTİRİYE AÇIK DEĞİL

 

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, 30 Mart 2014 Yerel seçimlerin ardından Belediye meclis toplantılarında AK Parti olarak İlçemizin menfaatleri doğrultusunda alınan hiçbir karara “ret” oyu kullanmadık. Olumlu her şeye “evet” dedik. Biz siyaset yapıyoruz. Belediyemizin eksiklerini söylemek ve vatandaşların mağduriyetini de dile getirmek zorundayız. Belediyemiz herhalde eleştiriye acık değil onu görüyoruz.” Dedi.

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ve yönetim kurulu üyeleri İlçede görev yapan basın mensuplarıyla ile iftar programında bir araya geldi.

İftarın ardından gazetecileri sorularını cevaplayan Yavuz, Biz iktidar partisiyiz. Bizim parti ayrımı yapmamız gibi bir lüksümüz yok. Biz Alaplı’ya nasıl en iyi şekilde hizmet edebiliriz onun derdindeyiz. Belediyemiz bizden bir şey için yardım isterse seve, seve destek oluruz” ifadesini kullandı.

Alaplı’da Eğitim kalitesi anlamında büyük bir mesafe kat ettiklerini anlatan Yavuz, “2014-2015 Eğitim yılı içinde 4 tane okul ilçemize kazandırdık. Zonguldak’ta ikili eğitim yapan 2 ilçeden biriyiz. Bu konuda Ereğli bizden biraz daha iyi, ama en kötü durumda olan İlçe biziz. Şu anda yatılı İmam Hatip Lisesi ve Karşıyaka mahallesinde ana okul inşaatı devam ediyor. 2016 yılı içinde İlçemize 5 tane daha okul kazandırmak için proje yaptık. Böyle bir talebimiz var. Yatırım programı açıklanmadığı için şuan kaç tanesi yapılacak kesin bir şey söyleyemiyorum. Ümit ediyoruz bu okullardan 4 tanesi olacak gibi. Olursa 2017 yılında tamamen tekli eğitime gececeğiz.” Diye konuştu.

4 Yıllık Meslek Yüksek Okul İstiyoruz

İlçemize 4 yıllık Meslek Yüksek Okul ya da Fakülte kazandırılması için çalışma başlattıklarını belirten Yavuz, “Biz her türlü platformda ve sivil toplum örgütleriyle paylaştığımız bir şey var, İlçemizin gelişmesi ve büyümesi için 4 yıllık Fakülte ya da Meslek Yüksek Okulu kazandırılmasını gerekiyor. Bunu için her türlü desteğe ihtiyacımız var. Bölge Milletvekillerimiz sağ olsunlar bu konuyu yakından takip ediyorlar. Tabi bunlar zaman alacak şeyler. Alaplı ekonomisi anlamında çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Karşıyaka ve 690 evler mevkisinde butik hastane yapılası için girişimlerimiz oldu önümüzdeki yılda İlçemize 2 butik hastane kazandırabiliriz. Mollabey Köyüne ise112 Acil Servis açılması için gerekli girişimlerimiz oldu. Bununla ilgi bir planlama var. Biz olmasını istiyoruz. Gençlik merkezi ile ilgi bir arsamız vardı. Oranın harita çalışması yapıldığında yerin küçük geldiği anlaşıldı. Sağlıklı olamayacağına karar verildi. Belediyenin göstereceği başka bir arsaya yapılacak bunun parası da hazır. Muhtemelen Karşıyaka mahallesine yapılacak. Ayrı Devlet Hastanesi ile ilgi bir çalışma var. Sağlık Bakanlığının internet sitesinde Alaplı Devlet Hastanesi proje çalışmasını görebilirsiniz. Eski hastanen yanına yeni bir hastane yapılacak. Bütcesi ayrıldı. İnşallah en kısa süre içinde inşaat çalışmaları başlayacak. İlçemize tam teşekküllü C sınıfı hastane kazandıracağız.” Dedi.

 

 

Vatandaşların mağduriyetini dile getirmek zorundayız

Yavuz, Belediye bizimle daha çok istişare ettiği durumda İlçeye daha büyük hizmetlerin geleceğini belirterek,  Benim adım kullanılarak Belediye BİMER’e şikayet etilmiş. Şikayet dilekçesini de gördüm. Orada ismim ve TC Kimlik numaram yazıyor. Telefon numaram ve mail adresim yanlış yazılmış. Benim BİMER’e şikayet etme gibi bir şeyim olamaz. Ben kendim AK Parti İlçe başkanıyım hükümetin bir temsilcisiyim ben kendim her yere ulaşabiliyorum. Bakanlara ya da vekillere olsun ulaşabiliyorum benim bunu farklı bir şey yapmam mantıksız. Birileri bizi kötü göstermek için böyle bir şey yapmış. Bende bununla ilgi savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ben neden gizli bir şey yapayım, varsa bir şey çıkarım basını karşına gereğini söylerim. Belediyenin yapılan çalışmalar engelleniyor gibi bir söylemler var. 30 Mart 2014 yılından bu yana Belediye meclis toplantılarında AK Parti olarak İlçemizin menfaatleri doğrultusunda alınan hiçbir karara ret oyu kullanmadık. Olumlu her şeye evet dedik. Biz siyaset yapıyoruz Belediyemizin eksiklerini söylemekle zorundayız. Vatandaşların mağduriyetini dile getirmek zorundayız. Belediyemiz herhalde eleştiriye acık değil onu görüyoruz. 2 yıldır hiçbir şey söylemiyoruz. Hiç sesleri çıkmıyordu. Olumsuz gördüğümüz şeyleri söylemeyecekmişiz biz.  Biz siyaset yapıyoruz. Eski Pazaryeri otoparkın olduğu yer vatandaşlardan parasını alıyorlar ama hizmet vermiyorlar bunu söylediğimizde zorlarına gidiyor. İŞKUR meselesi, gecen yıl İşkur’dan 30 işçi çalıştırdıkları zaman bir teşekkür bile etmediler. Ama bu yıl İşkurdan işçi verilmedi diye eleştiride bulunuyor. Bende buna anlam veremiyorum.Biz Belediye zaman, zaman söylüyoruz. Daha büyük projelere imza atalım diye, İlçemizde kültür sitesi, spor salonu yok biz bunlara odaklanalım birlikte istişare edelim. Bu tür büyük yatırımların daha çabuk geleceğini düşünüyoruz. Bizim ayrım yapma lüksümüz yok. Biz kim yaptığın da ziyade Alaplı’ya yatırım kazandırmaktan yanayız. Nuri Tekin siyasi rozetimi çıkarttım. Alaplı’ya hizmet edeceğim Alaplının Belediye Başkanıyım demişti. Biz onu göremiyoruz. Biz CHP Belediyesi deme lüksümüz yok biz yardımcı oluyoruz. Bakın İller Bankasında hibe temiz su borusu kazandırıldı. Sosyal medyayı çok takip ediyorlar. Şunu bunu demişsiniz şikayet etmişsiniz diyorlar.  Adaletsiz bir şey olursa biz tabi ki gereğini yaparız. Belediye Başkanından daha büyük projelere imza atmasını bekliyoruz. Daha ortada büyük bir projesi yok. Seçim zamanı anlattığı vaatlerin hiç birini yerine geldiğini görmedik. Bekliyoruz.

gazeteci

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz