ALAPLI HABERLERİ

BELEDİYE ŞANTİYESİNİ SEL BASTI

6 Haziran 2014
658 kez görüntülendi

BELEDİYE ŞANTİYESİNİ SEL BASTI

Alaplı Çayı’ndaki su seviyesinin yükselmesi, çay kenarında bulunan iş yerlerinde    su baskınlarına neden oldu.

Alaplı Belediyesi’nin Kefkenaltı mevkiindeki şantiyesini su bastı. Alanda bulunan Alaplı Belediyesi’ne ait çok sayıda yeni çöp konteynırı ve su ve kanalizasyon borusu ile araç ve gereçler çay sularına kapılarak denize sürüklendi.

Alaplı Belediyesi ekipleri, yağmurun dinmesinin ardından deniz sahilinin belirgin noktalarından kıyıya vuran boru ve çöp konteynırlarından bir kısmını iş makineleriyle toplamaya çalıştı ancak büyük bir kısmı dalgalarla sürüklenip kayboldu.

Yine Alaplı Belediyesi’ne ait Kefkenaltı mevkiindeki su depoları sular altında kalırken, Belediye ekipleri depoların en az zararı görmesi için aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdü. Belediye ekipleri, çay seviyesinin daha da yükselmemesi için iş makineleriyle köprü ayaklarına takılan malzemeleri sürekli temizledi. Ayrıca , bir iş makinesi de derenin denizle birleştiği noktanın kapanmaması için ara vermeden çalıştı. Belediye ekipleri, iş makineleri ve itfaiye araçlarıyla birlikte Çayboyu güzergahında işyerleri su basan esnaflara da yardımcı oldu. Çayboyunda sular altında kalan bir araç, itfaiye araçlarıyla çekilmek suretiyle kurtarıldı. Alaplı Belediyesi ekipleri, yağmur suyu kanallarını da sürekli temizleyerek tıkanmasını önlemeye çalıştı. Alaplı Belediyesi’nin Fatih Mahalesi’ndeki Kültür Merkezi’ni de su bastı. Yine bu bölgede yer alan, Alaplı Belediyesi Fen İşleri Şantiyesiyle birlikte birçok işyerini su bastığı görüldü. Belediye’nin Fatih Mahalesi yolu üzerindeki yapımı yeni tamamlanan kanalizasyon terfi istasyonunun da sular altında kaldığı görülürken, Belediye hizmet binasının zemin katlarını da su bastı. Belediye ekipleri, rögar kapaklarını açmak suretiyle belediye hizmet binasını ve bu mevkideki işyerlerini daha fazla su baskınından kurtarmaya çalıştı. . Buna rağmen, yaşanan su baskınları ve sel nedeniyle meydana gelen maddi hasarın oldukça büyük olduğu tahmin ediliyor.

Alaplı Belediyesine ait konteyner ve boruların Ereğlili balıkçı tekneleri tarafından toplandığı duyumunu alan Alaplı Belediye başkanı Nuri Tekin şikayetçi oldu.Ereğli Bozhanedeki balıkçı barınağındaki boru ve çöp konteynırları   Alaplı Belediyesi ekipleri tarafından teslim alındı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz