ALAPLI HABERLERİ

ÇÖP KONTEYNIRLARINA SICAK KÜL DÖKMEYİN

15 Aralık 2012
589 kez görüntülendi

ÇÖP KONTEYNIRLARINA SICAK KÜL DÖKMEYİN

Sıcak Soba Küllerini Plastik çöp konteynırlarına atmayın

Alaplı Belediyesi Temizlik işleri Amiri Metin Özdil, sıcak atılan soba külleri plastik çöp konteynırlarını yaktığını bildirdi.

 

Özdil, yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla birlikte soba küllerinin soğutulmadan plastik çöp konteynırlarına atıldığını söyledi.

 

10 günde 3 konteynırın bu nedenden dolayı yandığını ifade eden Özdil, şunları söyledi;

 

“Soğutulmamış soba külü veya yakıcı bir madde atmak suretiyle, bilerek veya bilmeyerek çöp konteynerlerinin yanmasına sebep olanlara Kabahatler Kanunu’na göre haklarında yasal işlem yapıp, cezai müeyyide uygulayacağız. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Çöp konteynerlerine, henüz tam olarak sönmemiş ve soğutulmamış soba külü veya sönmemiş sigara izmariti gibi yakıcı maddeler atmayın. Bu tür yakıcı maddeler, atıldığı çöp konteynerini ya içten içe ya da alev almak suretiyle kullanılmayacak şekilde tamamen yakmakta, bu da milli servet kaybına neden olmaktadır. Aynı zamanda yanan konteynerlerden çevreyi rahatsız edici bir koku yayılmakta, bununla da kalmayıp çevresindeki araçlar ve binalara sıçrayabilecek şekilde yangın tehlikesi oluşturmaktadır. Konteynerlere soba külü, sigara izmariti gibi yakıcı maddelerin atılmasının olumsuzlukları bunlarla da sınırlı kalmamakta, hem çöp toplama aracında, hem de boşaltma alanında yanma tehlikesi oluşturmaktadır. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz