ALAPLI HABERLERİ

BERAT KANDİLİNDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

1 Mayıs 2018
689 kez görüntülendi

BERAT KANDİLİNDE CAMİLER DOLDU TAŞTI

Ramazan ayının habercisi Berat Kandili dolayısıyla yurt genelinde olduğu gibi Alaplı’da da vatandaşlar camilere akın etti.

Zonguldak Alaplı İlçesinde, Ramazan’ın gelişinin müjdeleyicisi olan Berat Kandili nedeniyle camiler adeta dolup taştı.

Alaplı’da kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda kişi, özel programlar düzenlenen camilerde saf tuttu.Dolup taşan camilerde namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Alaplı Merkez  camisinde mevlit için özel program yapıldı. Cami imam hatibi Birol Önder, müezzin Hayati Kahveci, müftülük şefi Sait Okur ve müftülük vaizi Serkan Demirtaş tarafından  mevlit ve Kuranı Kerim , ilahiler okudular.Yapılan dua ile mevlit sona erdi.

Alaplı Merkez Camii’nde, Kandil münasebetiyle akşam namazının ardından gerçekleştirilen programda, Alaplı Müftüsü  Aydın  Bostancı tarafından Berat gecesinin önemini anlattı. Bostancı’nın vaazının ardından, mevlit okunarak dualar edildi. Program sonrasında hayırseverler tarafından alınan ikramlıklar cemaate dağıtıldı.

Mevlit programına Ak parti milletvekili Faruk Çaturoğlu’da katıldı. Program bitiminde Ak parti gençlik kolları tarafından vatandaşlara lokum ikram edildi

mevlit

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz