ALAPLI HABERLERİ

BEÜ 1915 ÜNİTE KAN BAĞIŞI HEDEFLİYOR

17 Mart 2015
663 kez görüntülendi

BEÜ 1915 ÜNİTE KAN BAĞIŞI HEDEFLİYOR

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ve Türk Kızılayı’nın bu yıl ortaklaşa dördüncüsünü düzenleyeceği kan bağış kampanyasında 1915 ünite gönüllü kan bağışı hedefleniyor.


Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan, 18 Mart 2015 tarihinde BEÜ Merkez Kampüs Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan kan bağışı programı hakkında bilgiler verdi. Kan bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gerekli çabayı harcadıklarını ifade eden Selim Alan, 2014’te BEÜ’de gerçekleştirilen kampanyada 1453 kan bağışı toplandığını hatırlattı.
BEÜ’de başlatılan projenin çevre üniversitelere de örnek olduğunu ifade eden Selim Alan, şöyle dedi:
“2015 yılının iki ayını geride bırakmış durumdayız. Kızılay Kan Merkezi olarak il kapsamındaki tüm kamu hastanelerimizin, özel hastanelerimizin kan talebini karşılamak için 24 personelimiz ve 6 aracımızla sürekli gönüllü bağışçılarımıza ulaşarak kan bağışlarını alıp ihtiyaç halinde hastanelere ulaştırıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Her Mart ayında olduğu gibi inşallah 18 Mart 2015 günü de BEÜ’de Rektör Mahmut Özer ile birlikte 2012 yılında başladığımız 705 ünite kan aldığımız, 2013’te bin 264 ünite kan bağışı aldığımız, 2014 yılında 1453 ünite kan bağışı aldığımız hem Zonguldak’ın hem de BEÜ’nün adını Türkiye’ye duyurduğumuz öğrencilerimize yönelik Merkez Kampüs Spor Salonu’nda gün boyu sürecek olan gönüllü kan bağış kampanyamız olacak. Zonguldak olarak üniversite ile yaptığımız kan bağış kampanyası diğer tüm üniversitelere örnek teşkil etti. Akabinde bölgemizde bulunan diğer üniversiteler de bu konuda büyük bir atılım yaptı. Amacımız gençlerimizi erken yaşta bilinçlendirmektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz