ALAPLI HABERLERİ

BEÜ BEŞİNCİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEDİ

28 Mart 2016
909 kez görüntülendi

BEÜ  BEŞİNCİ KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEDİ
Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEÜ) “Kampüsün Kanında Hayat Var” sloganıyla düzenlenen “5’inci Kızılay Kan Bağışı Kampanyası”nda üç bin öğrenci ve personel, el ele tutuşarak, üç kilometrelik “hayat zinciri” oluşturdu.

KIZILAY HEYETİ, REKTÖR ÖZER’İ ZİYARET ETTİ

Kan bağışı kampanyası dolayısıyla Türk Kızılayı Genel Başkanvekili Dr. Kerem Kınık, AK Parti Zonguldak Milletvekili ve Kızılay Fahri Başkanı Özcan Ulupınar, Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu, Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün, Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Selim Alan, Türk Kızılayı Sakarya Şubesi Başkanı Ahmet İşgüzar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti.

ÖZER: “AMACIMIZ, KAN BAĞIŞINA FARKINDALIĞI ARTIRMAK”

Rektör Prof. Dr. Özer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üniversitemiz her yıl düzenli olarak Kızılay ile iş birliği içerisinde kan bağışı kampanyası düzenliyor. Kampanyalarımızı her yıl farklı konseptlerle yapıyoruz. Örneğin geçen yıl Çanakkale Şehitleri anısına 1915 ünite kan bağışı yapmıştık. Bu yıl bir limit koymadık ve ‘Limit-sizsiniz’ dedik. Amacımız rekor kırmak değil. Kırılan bu rekorlarla insan hayatı için çok önemli olan kan bağışına farkındalığı artırmaktır. Kampanyanın düzenlenmesinde ve her etkinliğimizde bizden desteğini esirgemeyen Milletvekilimiz Sayın Özcan Ulupınar’a, Türk Kızılayı Genel Başkanvekili Sayın Dr. Kerem Kınık’a, Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Nurettin Hafızoğlu’na, Türk Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Sayın Nihat Aygün’e, akademik ve idari personelimize ve bu kampanyaya her türlü destek vererek sahiplenen öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

KINIK: “ÖZELLİKLE BU YIL OLUŞTURULAN ‘HAYAT ZİNCİRİ’ VE ‘LİMİT-SİZSİNİZ’ SLOGANIYLA YOLA ÇIKILAN KAMPANYA BİZİ ÇOK ETKİLEDİ”

Kampanyadaki duyarlılıkları için Rektör Özer’e teşekkür eden Başkanvekili Kınık ise, konuşmasında, “Kan bağışı insan hayatı için çok büyük önem arz ediyor. Bu konuda özellikle üniversitelerin ve gençlerimizin duyarlılığı bizi çok mutlu ediyor. Sayın Rektörümüzün öncülüğünde Bülent Ecevit Üniversitesi her yıl büyük kampanyalarla kan bağışına destek veriyor. Özellikle bu yıl oluşturulan ‘Hayat Zinciri’ ve ‘Limit-sizsiniz’ sloganıyla yola çıkılan kampanya bizi çok etkiledi. Sayın milletvekilimize, Rektörümüze ve emeği geçen herkese duyarlılıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ULUPINAR: “ÜNİVERSİTE ŞEHRİMİZİN VE BİZİM GURURUMUZDUR”

Bülent Ecevit Üniversitesi’nin yaptığı etkinliklerle gurur duyduklarını söyleyen AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar da, “Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak için çok değerli etkinlikler yapmaya devam ediyor. Rektörümüzü çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Üniversite şehrimizin ve bizim gururumuzdur. Kan bağışı kampanyası her yıl üniversitemizde büyük katılımın yaşandığı bir şölene dönüşüyor. Ben düzenli kan bağışı yapan biri olarak üniversitenin her etkinliği gibi bu etkinliğine de yürekten destek veriyorum. Çalışmaları için başta Rektörümüz sayın Prof. Dr. Mahmut Özer şahsında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bülent Ecevit Üniversitesi’nin gelecekteki çalışmalarında da başarılarının devamını diliyor, her zaman destekçileri olduğumuzu da belirtmek istiyorum” dedi.

Ziyaret sonunda Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Türk Kızılayı Genel Başkanvekili Dr. Kerem Kınık, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu’na, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin kendi üretimi olan Devrek bastonu ve çeşitli hediyeler takdim etti. Türk Kızılayı Genel Başkanvekili Dr. Kerem Kınık da, Rektör Özer’e, “Bir fincan kahvenin kırk yıl, iki fincan kahvenin seksen yıl hatırı vardır” diyerek, Türk Kızılayı amblemli kahve fincanı hediye etti.

“HAYAT ZİNCİRİ” KAPSAMINDA ÖĞRENCİLER, HEM KAN VERDİ, HEM REKOR KIRDI

Kampanya kapsamında üniversite kampüsünde toplanan öğrenciler, el ele tutuşarak gökyüzüne yüzlerce balon bıraktı. Herkesin kan vermesi gerektiğini ifade eden BEÜ İşletme Bölümü Öğrencisi Umut Bektaş, “Bir kan damlası oluşturup Kızılay’a kan bağışında bulunacağız. Bütün herkesin kan bağışında bulunması gerekir. Bir ton olayımız var terör ve benzeri olaylar için herkesin kan vermesi gerekiyor. Ele tutuşmak komik bir durum, ama güzel bir etkinlik” şeklinde konuştu. BEÜ Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Türk Kızılayı Genel Başkanvekili Dr. Kerem Kınık, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve öğrenciler katıldı.

Salon girişindeaçılanveüniversitenin beş yıl içinde yaptığı kan bağışı kampanyalarından derlenen fotoğraf sergisini gezen heyet, kan bağışı için salona giriş yaptılar. “Kampüsün Kanında Hayat” var adlı projenin bu sene 5’incisini düzenlediklerini ifade eden BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Bülent Ecevit Üniversitesi, sadece eğitim ve araştırmada değil aynı zamanda topluma hizmet üretimde de gerçekten başarılarını beş yıldır sürdürmektedir. Artık ‘Kampüsün Kanında Hayat Var’ projesi üniversitenin öğrencilerimizin, öğrencilerimizin büyük bir projesi haline dönüştü. Artık BEÜ, tüm öğrencileriyle birlikte Kızılay’a her yıl kan bağışı yapan bir üniversite haline geldi. Ayrıca burada başlayan hareket diğer üniversitelere de dalga dalga yayıldı. Onun için bir hedef koymadık. 3 kilometrelik bir yaşam zinciri oluşturduk. Burada öğrencilerimiz ülke olarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ben bu süreçte aktif olarak yer alan tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Bu proje kapsamında kan veren tüm çalışanlarımızı, tüm akademik personelimizi ve tüm öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. Türk Kızılayı’nın kan konusunda en önemli aktör olduğunu ifade eden Türk Kızılayı Genel Başkanvekili Dr. Kerem Kınık ise, “Akademilerin toplum içerisindeki faydaları, toplumsal çıktıları, onların değerlerini ifade eden sıralamada da etki eden bir husustur. Bu anlamda bunlardan bir tanesi de kan bağışıdır. Çünkü ‘kan acil değil BEÜ sürekli ihtiyaçtır’ diyoruz. Çünkü her dört saniyede bir ünite kana ihtiyacımız var. Fakat memleketimizde her bin kişiden dördü kan veriyor. Bu çerçevede özellikle düzenli kan bağışçılarımızın sayısının arttırılması, kan bağışçısının gençliğe doğru indirilmesi noktasında bu etkinlikler çok büyük farkındalıklar oluşturuyor. Burada belki binlerce ünite kan toplayacağız ama bunun diğer gençliğe yansımaları, hem rekabet anlamında diğer üniversite gençliklerine yansımaları, hem toplumumuza yansımaları çok daha olumlu olacak. Bu çerçevede Kızılay, Türkiye’deki kan konusunda en önemli aktördür. Türkiye’deki kanın yüzde 80’inin ötesinde bir miktarını topluyor” dedi.

KINIK: “2016 HEDEFİMİZ 2,1 MİLYON ÜNİTE KAN TOPLAMAK”

2015 ve 2016 hedeflerine ulaştıklarını ifade eden Dr. Kınık, “2016 sonrasındaki hedeflerinde bütün kanı Kızılay’ın güvenli kan depolarında toplamak. 2016 hedefimiz 2,1 milyon ünite kan bağışının yapılmasıdır. Bu etkinliklerimizi üniversitenin geneline yaygınlaştıracağız. 2017 sonuna kadar Sağlık Bakanlığı ile birlikte açacağımız kan ürünleri üreteceğimiz bir fabrikamız var. Bu özellikle kan ürünlerindeki Türkiye’nin dışa bağımlılığını önleyecek bir gelişme. Her sağlıklı birey 18 yaşını bitirdikten sonra erkekler yılda dört kere, kadınlarımız yılda 3 kere bağışlarında bulunabilirler dedi. Heyet, salonda kan bağışında bulunan öğrencilerle tek tek ilgilenerek katkılarından dolayı öğrencilere teşekkür ettiler. Ardından AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer kan bağışında bulundu.

beü kan

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz