ALAPLI HABERLERİ

BEYAZ BAYRAK ÖDÜLÜ ALDILAR

6 Şubat 2017
821 kez görüntülendi

BEYAZ BAYRAK  ÖDÜLÜ ALDILAR

Alaplı ilçesinde Merkez İlkokulu ile Kasımlı Ortaokulu   Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temizlik ve hijyen kriterleri esas alınarak yapılan denetim sonucunda Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazandı.


Merkez  İlkokulu Müdürü Bayram Arslankaya , öğrencilerin temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri için yaptıkları çalışmalar neticesinde  3 yıllık süre ile geçerli Beyaz Bayrak ile ödüllendirildiklerini ifade etti. Arslankaya  konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Merkez İlkokulu olarak almaya hak kazandığımız “Beyaz Bayrak” ile hijyen konusundaki hassasiyetimiz belgelendi. Çocuklarımızın eğitimlerini sağlıklı sürdürebilmeleri açısından temizlik konusunda taviz vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kaliteli eğitim vermek hijyenik okul ortamıyla mümkün olabilir” dedi.
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak olarak hazırlanan “Beyaz Bayrak” projesi kapsamında okullarda yapılan denetimlerde okul çevresi, okul içi idari hizmet birimleri, eğitim, öğretim hizmet birimleri, yardımcı hizmet birimleri, okul kantini gibi konularda değerlendirilmeler yapılarak, 100 üstünden 90 puanı geçen okullara temizlik ve sağlığın bir sembolü olarak “Beyaz Bayrak” verildiği belirtildi.

Alaplı’da bu ödülü Merkez İlkokulu ile Kasımlı Ortaokulu   haketti

beyaz

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz