ALAPLI HABERLERİ

BİR AN ÖNCE YAPILMALI

20 Temmuz 2015
666 kez görüntülendi

BİR AN ÖNCE YAPILMALI

Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, Alaplı çayı ıslah çalışmalarında son aşamaya gelindiğini çayın Karadeniz’e döküldüğü alana mendirek için proje çalışması yapıldığını bildirdi.

 

 

Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı çayında Mollabey Köyünden yeni köprünün olduğu 8 kilometre alanda ıslah çalışmaların tamamlandığını söyledi.

DSİ ekipleri çayın Karadeniz’e döküldüğü alanda çalışmalarını yoğunlaştırdığını ifade eden Yavuz, “her yıl yağışlarla birlikte taşarak maddi hasarlara yol açan Alaplı çayında ıslah çalışmaları son aşamaya geldi. Mollabey köyünden başlayan çalışmalar yeni köprü ayaklarına kadar tamamlandı. Özelikle İlçe merkezinde çayın kenarlarına taş duvar yapılarak koruma duvarı oluşturuldu. DSİ ekipleri şu anda çayın Karadeniz’e döküldü alanda çalışmalarını sürdürüyor. Buradaki çalışmalar tamamlandığı zaman acilen bu alana mendirek yapılması gerekiyor. Mendirek yapılmadığı taktirde ıslah çalışmaların bir öneminin kalmayacağını düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl mendirekle ilgi proje çalışmaları başlatılmıştı. İnşallah çalışmalar bir an önce tamamlanarak Alaplı çayı her yıl yaşadığı sel tehdidinden kurtulmuş olur. Alaplı çayına akan lağım giderlerinin neden hala derin deşarj sistemine bağlanmadığı yönünde bir çok vatandaşımızdan şikayetler alıyoruz. Bu konuyla ilgi Belediyenin bir an önce gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz