ALAPLI HABERLERİ

BİR AYDIR KARANLIKTA YAŞIYORLAR

8 Ekim 2015
884 kez görüntülendi

BİR AYDIR KARANLIKTA YAŞIYORLAR

Ereğli’ye bağlı Abdi köyünde yaşayan ve inşaatlarda amelelik yaparak geçimini sağlayan Nail Çam (38), iddiaya göre 2010 yılında başladığı ve beş senede tamamlayabildiği evinde eşi İlknur (39) çocukları 7. sınıf öğrencisi Yaren (12) ve 6. sınıf öğrencisi Ceyhun (11) ile elektrik olmadan hayatını sürdürmeye çalışıyor.


Elektrik aboneliğini köy muhtarı V.Ü. ile yaşadığı mahkeme olayından dolayı alamadığını öne süren Nail Çam, 2 çocuğunun okula gittiğini, elektrik olmadığı için çocukların evde mum ışığında ders yaptığını belirtti. “Gerekli müracaatımızı yapmamamıza rağmen sonuç alamadık” diyen Nail Çam, “Evde mumla yaşıyoruz. Misafirimiz geldiğinde lüküs kullanıyoruz. Her gün bir tane mum yakıyoruz. Onu da yatsı namazından sonra söndürmek zorunda kalıyoruz. Böyle günümüz geçiyor” dedi.
Yetkilerden yardım beklediğini ifade eden Çam, şöyle dedi:
“Biz bu eve 2010 yılında başladık. Temelleri atmadan önce ruhsat çıkarmak için köy muhtarımızla irtibata geçtik. Bizden 450 lira para talep etti. Hatta aynı gün suyumuzda bağlandı. Şu anda suyumuz var. Benden talep ettiği parayı ödedim. Bize ‘Siz evi yapın ben ruhsatınızı çıkaracağım’ dedi. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen ruhsatı çıkarmadığı için her yanına gittiğimizde bize eve devam etmemizi, evimizi yapmaya devam etmemizi ve içine gireceğimizi  söyledi.  bende inşaat işçisiyim. Amelelik yapıyorum. Evimi 4 yıl içinde ancak bu hale getirebildim. Elektrik aboneliği için müracaat ettiğim yerler benden proje ve ruhsat istendi. Bunun üzerine muhtara gittiğimde ‘Benle işiniz yok. Kendi imkanlarınızla çıkarın’ dedi. Bende bunun üzerine evin projesini alamadığımdan dolayı kendisine dava açtım. Dava 3-4 ay sürdü. Bu davadan kendisi 6 ay hapis cezası aldı. Fakat mahkeme cezasını 3 bin lira para cezasına çevirdi. Mahkemeden sonra yeniden kaymakamlığa müracaat ettik. Evrakları Zonguldak İl Özel idaresinden çıkartmıştım. Yasal evraklara rağmen evimizi bir türlü yasal hale getiremedik. İmar müdürlüğünden aldığım evrakları imzalamadığı için elektrik abonemi alamıyorum. Mağdur durumdayız.”
Nail Çam’ın açtığı davada Abdi Köyü Muhtarı V.Ü.’nün ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan 6 ay ceza aldığı, cezasının 5 aya indirildiği ve bu 5 aylık cezanın 12 eşit taksitte ödenmek üzere para cezasına çarptırıldığı, köy muhtarı V.Ü.’nün kararı temyize gönderdiği öğrenildi.
Konuyla ilgili olarak telefonla görüştüğümüz Abdi Köyü Muhtarı V.Ü., kendisinin konuşacak bir şeyi olmadığını belirtti.

karanlık

Yorumlar

  1. vatandaş dedi ki:

    yıl 2015 böyle bir hayat dramını bu vatandaşlara kimsenin yaşatma hakkı yok inşaat emekçisi kardeşimiz ve ailesine C.C ALLAH sabırlık versin yetkililer bu durumu görmüştür .Yetkililerin yardımcı olacağından inancım tamdır.

Yorum Yaz