ALAPLI HABERLERİ

BİR TIR DOLUSU MALZEME ALAPLI’DAN YOLA ÇIKTI

30 Ocak 2020
1.786 kez görüntülendi

BİR TIR DOLUSU MALZEME ALAPLI’DAN YOLA ÇIKTI

Alaplı İlçe Müftülüğü’nün, Diyanet Vakfı Alaplı Şubesi ile birlikte, Suriye’nin İblid kentinden Türkiye sınırına geçen göçmenler için birlikte başlattığı yardım kampanyası için toplanan yardımlar düzenlenen bir tören ile sınıra yolcu edildi.


Gerçekleştirilen törene Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, ilçe Müftüsü Aydın Bostancı, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak ile müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.
Alaplı Kaymakamı Yılmaz, İlçe halkının yardımlar konusunda oldukça hassas olduğu belirterek,
Kampanyanın başladığı günden bugüne kadar Alaplı halkının yoğun bir teveccüh gösterdiğini söyledi.
Yardımın sağ salim ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını isteyen Yılmaz, Türk hakının 8 yıldır Süriyeli vatandaşlara kucak aştığını sözlerine ekledi.
Alaplı Müftüsü Bostancı ise Yardımları Kuran Kursu binasında topladıklarını belirterek, “Şu ana kadar yaklaşık bir tırı dolduracak yardım toparladık ve uğurluyoruz. Genellikle gıda maddeleri, giyim kuşam maddeleri var. Yardımların yeni olmasına dikkat ettik. Ancak, giyilebilir olması yönüyle, kullanılabilir, ihtiyaç fazlası giyeceklerini de topladık ve gönderdik. Gıda maddesi olarak un, şeker, makarna, yağ, bulgur, pirinç var. Toplanılan eşya ve giyecekleri paketledik. Tıra yükleyip bugün yardımları yola çıkaracağız. Vatandaşlarımıza yardımları ve hayırlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.Alaplı İlçesi olarak üzerimize düşeni yaptık. ” ifadelerini kullandı.

idlib

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz