ALAPLI HABERLERİ

BORÇLANMA YETKİSİ OY ÇOKLUGU İLE VERİLDİ

6 Ocak 2015
676 kez görüntülendi

BORÇLANMA YETKİSİ OY ÇOKLUGU İLE VERİLDİ

Alaplı Belediye Meclisi, 2015 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

 

Belediye Başkanı Nuri Tekin başkanlığında, belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, meclisin ağustos ayında tatile gireceği belirlenirken, geçici işçi vizeleri ve 3 adet sözleşmeli personelin 2015 yılı maaş ücretleri görüşüldü ve karar bağlandı. Ayrıca Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e kapalı pazaryeri, otopark ve Kültür merkezi yapımı için 1 milyon 400 bin Lira borçlanma yetkisi verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Meclis’te söz alan Ak Parti Alaplı Belediye Meclis üyesi Hüseyin Öztürk, Alaplı’da esnafın çektiği sıkıntının yegane sebebinin pazaryerinin gitmesi olduğuna inanmadığını söyledi. Sanayi sitesi esnafına ıslah organize sanayi bölgesinden yer tahsisi yapılabileceğini anlatan Öztürk, “Alaplı esnafının işinin kötüye gitmesinde zincir marketlerinin İlçemize ilgi göstermesinin bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca aynı dönemde küresel bir kriz çıktı. Tersanelerin kapanması da esnafımızı sıkıntıya soktu. Eski pazaryerine yapılacak binanın her şeyini en ince ayrıntısına kadar hesaplamamız lazım. Oraya 10-15 Milyon Liralık bir yatırım yapılacak. Alaplının en kıymetli yerine bu yer yapılmış olacak. Bunun dönüşü yok. Ortak karar alınması lazım. Sivil toplum kuruluşlarıyla bu konun tartışılması lazım. Bizim önerimiz sanayi sitesi Alaplı’nın önün tıkamış durumda, oradaki sanayicimize Islah Organize sanayi bölgesinden yer tahsisi yapabilirsek orada hemen, hemen aynı ebatlarda alan boşalmış oluyor. Bu alana proje hazırlanabilir. O zaman bu asrın projesi olabilir.” Diye konuştu.

 

Tekin, de yaptığı konuşmada, Alaplımıza yakışır şekilde pazaryeri ve kültür salonu yapacaklarını belirterek, “Eski Çarşamba pazarının olduğu yere 180 tane zemin katında 170 tane 1. Katında olmak üzere 370 tane pazarcı tezgahı olacak, yine 46 adet dükkan olacak. Yanında Kültür salonu yapmayı planlıyoruz, içinde hamamı, sinema salonu ve kafeleri olacak. Alaplı’ya yakışır şekilde bir bina yapacağız. Eski tansa binasını kaldırmayı planlıyoruz. Tek binası dediğimiz yeri kaldırarak düz bir cadde yol haline getireceğiz. Meclis’ten aldığımız yetkiyle projeye başlayacağız. Alaplımız çarşamba pazarıyla anılan bir ilçemizdi. Çarşamba Alaplının markasıydı. Eskiden bu pazar bir panayırdı. Komşu İlçeler ve Beldelerden insanlar buraya geliyordu. Bu Pazar buradan gitti insanların ayakları kesildi. Sitelerden insanlar bile artık pazara gelmiyorlar. Biz Çarşamba pazarını geri getireceğiz. Halkımız ve pazarcı esnafı da bunu istiyor.” Dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz