ALAPLI HABERLERİ

BOZUK YOLLAR ONARILIYOR

30 Nisan 2013
613 kez görüntülendi

BOZUK YOLLAR ONARILIYOR

Alaplı Şehir merkezinde bozuk yolların onarımına başlandı

Alaplı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde bozuk olan yolların bakım ve onarımına başladı.

Kılburnu mevkii Mahmet Ekif Ersoy Caddesi’nden başlayan yol bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, bugün kadar yapılan  yol bakım ve onarım çalışmalarında kalıcı olmasına gözen gösterdiklerini belirterek, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nden başlayarak Karşıyaka Mahallesi’nin bitimine kadar devam edecek olan yol çalışmalarında da aynı özeni gösterdiklerini bildirdi. Kılburnu mevkii Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nden başlayan yol bakım ve onarım çalışmalarında da, öncelikle üst kesimlerden gelen yağmur sularının kontrol altına alınması için altyapı çalışması yaptıklarını ifade ederek şöyle dedi:

“Sele dönüşen yağmur sularının yola zarar vermesini önleyemediğiniz sürece ne kadar yolların bakım ve onarımını yaparsanız yapın, kısa bir süre içinde yolların bozulmasını önleyemezsiniz. Biz bunun için öncelikle yaptığımız yol çalışmalarında yağmur sularını drenaj sistemiyle kontrol altına alıyoruz ve ve yağmur sularının yolun üzerinden değil yağmur suyu kanalları vasıtasıyla yolun altından akarak akarsuya ulaşmasını sağlıyoruz. Mollabey yolu güzergahındaki Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde daha önce yaptığımız yol çalışmasında da aynı çalışmayı yaptık, şimdi de aynı çalışmayı yapıyoruz. Önce, bozuk olan yolun kaplamasını tamamen kaldırıyoruz ve düzgün bir şekilde tesviye ediyoruz. Sonra, yolun sağından solundan gelen yağmur sularının, kanallar vasıtasıyla akarsuya akabileceği şekilde yağmur suyu altyapısını hazırlıyoruz. Sonra da, beton kaplamasını yaparak, yolun dayanıklılığını artırıyoruz.”

Kılburnu’ndan başlayan çalışmaların açık otopark alanı güzergahını takiben Karşıyaka Mahallesi’nin bitimine kadar devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “ Yol bakım ve onarım çalışmalarımız önümüzdeki aylarda da devam edecek. Bir ay gibi bir süre içinde Karşıyaka Mahallesi İstanbul Caddesi’nde yol bakım ve onarım çalışmalarımız başlamış olacak. “ dedi.

ALBUM ADI BOZUK YOLLAR YAPILIYOR, Fotograf Mustafa Kanca on 4/30/2013 (4 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz