ALAPLI HABERLERİ

BU OKULUN KANALİZASYON BORULARI BAĞLANMAMIŞ

9 Temmuz 2014
882 kez görüntülendi

BU OKULUN  KANALİZASYON BORULARI BAĞLANMAMIŞ

Alaplı  Okçular köyünde yapılan TOKİ  konutların sorunları bitmiyor. TOKİ konutlarının büyük sorunlarının olduğunu söyleyen  Yeni Mahalle muhtarı Ahmet Yanık, yaptırılan konut, bina ve ortak alanlar ile ilgili sitem sakinlerinin ciddi
 olduğunu söyledi.

Muhtar Yanık , “TOKİ knutlarında yapılan hiçbir imalat sözleşme ve şartnameye uygun yapılmamıştır. İmalatların denetimi de sağlıklı yapılmadığını söyledi.Sitenin Kanalizasyon sistemi sözleşme ve şartnameye aykırı yapıldığından tamamen kullanılmaz halde olduğunu belirten Yanık, “ Özellikle yağış durumlarında kanalizasyon dışarı taşmakta ve sitede kokudan durulmamaktadır.Çoğu binalarda atık su giderleri boruları kanalizasyon sistemine bağlanmamış durumda.

TOKİ’ye ait caminin tuvaletinin geçen yıl kullanılmaya başlandığında kanalizasyon şebekesine bağlı olmadığı görüldü.

Muhtar Ahmet Yanık Okçular TOKİ ilk ve orta okulunda yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğünü geçiçi olarak İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin de aynı binada eğitim gördüğünü söyledi.

Okulun açıldığından beri problemlerinin bitmediğini binada ve bahçesinde yer yer çökmeler oluştuğunu ifade eden Yanık; Okulumuz Alaplı’nın en yeni okulu olmasına rağmen çatıdan temele kadar geçtiğimiz aylarda yeniden gözden geçirilmiştir.

Buna rağmen sorunları hala bitmemiştir. Okul yetkililerinin kanalizasyon tıkanıklığı için kendisin aradığını söyleyen  Yanık Belediye ekipleri ile okul bahçesini kazdıklarında kanalizasyon borularının bağlanmadığını gördüklerinde şaşırdıklarını  ifade etti.

4-5 metre derinlikte olan kanalizasyonun yeniden açılması gerektiğini bunun içinde yetkililerin harekete geçmesini istediklerini söyledi.

From TOKİ OKULUNDA KANALİZASYON İFLAS ETTİ, posted by Mustafa Kanca on 7/09/2014 (15 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz