ALAPLI HABERLERİ

ÇAĞLAYAN CAMİ YAPIMI İÇİN KAHVALTI DÜZENLENDİ

9 Nisan 2014
695 kez görüntülendi

ÇAĞLAYAN CAMİ YAPIMI İÇİN KAHVALTI DÜZENLENDİ

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç,  yapılacak olan  yeni caminin İlçeye güzellik katacağını bildirdi.

Malğaç,  Alaplı Çağlayan Camii Yaptırma Derneği tarafından verilen kahvaltıda konuşma yaptı., Hayırsever bir vatandaş tarafından arsası bağışlanan cami inşaatı hayırseverlerin desteği ile kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Bu güne kadar bitirilemeyen hiçbir cami olmadığını belirten Malğaç, şöyle dedi:

“1988 yılında niyetlenilmiş arsası bağışlanmış bugüne kadar bekletilmiş bir cami inşaatını temelini inşallah önümüzdeki günlerde hep birlikte atacağız. Ben esnaflarımızın ve iş adamlarımızın bu camiye sahip çıkacağını düşünüyorum. Hep birlikte inşallah bu camiyi tamamlayacağız. Bu güne kadar hiç bir cami yarım kalmamıştır. Başlanan her cami tamamlanmıştır. Bizim görevimiz en hızlı şekilde bu camiyi bitirmektir. Camini burada olması Alaplı’mıza da bir değer katacaktır. İlçemizin girişinde insanların gözü önünde böyle bir mekanda, böyle güzel bir cami bu bölgeye bir güzellik ve hava katacağını esnaflarımızın işlerine de bereket katacağını düşünüyorum.”

Alaplı’da Çağlayan Cami Yaptırma Derneği tarafından yapım çalışmalarına başlanan ve Cuma günü düzenlenecek törenle temeli atılacak olan Çağlayan Camisine destek sağlamak amacıyla düzenlenen kahvaltılı toplantıya iş adamları odalar, sivil toplum örgütleri ve esnaflar yoğun ilgi gösterdi. Kahvaltıya Kaymakam Yıldıray Malgaç, Belediye Başkanı Nuri Tekin, TSO Başkanı Recep Ocak, önceki dönem TSO Başkanı Rafet Kılıç, Alper Fındık İşletmecisi Burhan Alper, Erçal Fındık İşletmecisi Sait Erçal,AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Belediye Meclis üyeleri, meslek kuruluşları temsilcileri, çok sayıda işyeri sahibi, STÖ yöneticileri, daire Müdürleri ile çok sayıda hayırsever vatandaş katıldı. Büyük ilgi gören destek kahvaltısının ardından bir din görevlisi tarafından Kuranı Kerim okundu.

Çağlayan Cami Yaptırma Derneği Başkanı Şeref Türkoğlu, İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, Belediye Başkanı Nuri Tekin ile Kaymakam Yıldıray Malgaç birer konuşma yaptılar. Cami Yaptırma Derneği Yardım Komitesi tarafından başlatılan destek kampanyasına Meslek Kuruluşları, İş adamları, ilçe esnafı ve vatandaşlar ayni  ve nakdi   bağış yarışına girdiler.

Öte yandan Çağlayan Camisinin temelinin 11 Nisan 2014 Cuma günü törenle atılacağı belirtildi.

From ÇAĞLAYAN CAMİ İNŞATI ÖNÜNDE KAHVALTI, posted by Mustafa Kanca on 4/09/2014 (83 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz