ALAPLI HABERLERİ

ÇAKIR LİSTEYİ DEĞERLENDİRDİ

10 Nisan 2015
687 kez görüntülendi

ÇAKIR LİSTEYİ DEĞERLENDİRDİ

 

Kdz. Ereğli AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, AK Parti’nin Zonguldak Milletvekili sıralamasını değerlendirerek, “Bölge ve partimiz açısından baktığımda, listemizi çok olumlu buluyorum. Seçim sonucunda ki hedefimiz, bir önceki seçimde alınan oyun üzerine taşımaktır.” dedi.

Çakır beraberinde parti yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ömür İlgi Özdemiralp ve Gençlik Kolları Başkanı Abdulsamet Duran ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı.

Çakır burada yaptığı açıklamada, Zonguldak milletvekili aday listesini değerlendirdi ve gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.

EN BAŞARILI TEŞKİLAT OLACAĞIZ

7 Haziran seçimlerinde Zonguldak’ın en başarılı teşkilatı olarak öne çıkacaklarına inandıklarını kaydeden Çakır şunları söyledi:

“Genel merkezimizin belirlediği listemizi çok olumlu buluyorum. Seçim sonucunda ki hedefimiz, bir önceki seçimde alınan oyun üzerine taşımaktır. Teşkilatımızla, belediye ve il genel meclisi üyelerimizle ve ana kademede bulunan yönetim kurulu üyelerimiz ile tüm yapılarımızla hazırız. Seçim büroları hazırlıkları devam ediyor. Zonguldak’ın en başarılı teşkilatı olarak öne çıkacağımıza inanıyoruz. Biz tecrübeli bir ekibiz”

SORULARA CEVAP VERDİ

Konuşmasının ardından basın mensupları tarafından yöneltilen sorulara da yanıt veren Çakır, sorulan, ‘parti tabanında, listeye olumsuz tepki gösteren oldu mu? Şeklinde ki soruya şöyle dedi:

ilk 10 gün, listeler algılanıncaya kadar oluşan tepkiler doğaldır. Belediye başkanı adayımızı çıkarttığımız zaman ‘farklı’ dediler. Diğer adaylarımız çıkığı zaman da ‘farklı’ dediler. Bunun için basın toplantımızı bugün için yapalım istedik. Bize gelen tepkilerde çok büyük sıkıntı yok. Ama bazıları, ‘Ereğli’den niye aday yok?’, ‘Ereğli, Zonguldak’ın en büyük ilçesi, aday olmalıydı’ dedi. Bu görüşlere de saygı duyuyoruz. Ama AK Parti, bölge-bölge çalışma yapıyor. Faruk Bey, bölgemizi çok iyi tanıyan, iyi bilen bir kişi. Siyaseti ve teşkilatı, belediyeciliği bilen, her konuda bilgi ve birikimi olan, tanınan başkanımızdı” diye yanıt verdi.

Listede, Faruk Çaturoğlu’nun 2’inci sıra verilmesinde etken olmadığını vurgulayan Çakır, bir takım parti içi ve dışında, Ereğli ve Alaplı arasında ayrımcılık yapılmaya çalışıldığını iddia etti. Çakır, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Maksatlı olarak, Ereğli-Alaplı ayrımcılığı yapılmaya çalışılıyor. Daha önce yerli-yabancı anlayışı yapanlar, bu kez kendine farklı bir argüman bulup ‘Ereğlili’ yada ‘Alaplılı’ diyor. Alaplı bizim beldemizdi. Ormanlı beldemiz örneğin, yarın ilçe olduğunda, buradan aday olan milletvekiline ‘sen Ereğli’den değilsin’ mi diyeceğiz? Önemli olan, Zonguldak’ın ve ülkemizin sorunlarına hakim olabilmektir. Genel merkezimiz, Faruk Bey’i tercih etmiştir ve özellikle söylüyorum, bunda, hiç birimizin dahili yoktur. Listemizde, ne birinci sıradaki kendini, nede ikinci sıradaki kendini bekliyordu.”

Bir gazetecinin, AK Parti Genel Merkezi’nin, belirlediği aday isimleri Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ettiği günün akşamında, AK Parti Ereğli İlçe Örgütü binası önünde yakılan havi fişeklerin, hangi maksatla atıldığı sorusunu da yanıtlayan Çakır, o sırada camide namaz kıldığını anlatarak şöyle konuştu: “Buna kutlama denildi, böyle bir şeye kesinlikle müsaade etmeyiz. Milletvekili adayımızla Faruk Bey’le, camide namazdaydık. Ne oldu? Kim yaptı? Kim attı? görmedim ama, teşkilatın böyle bir organizasyonu olmaz. Şahsi yada teşkilat olarak, sayın milletvekilimiz Ercan Bey’le en ufak bir sıkıntımız yok. Fikir ayrılıklarımız, farklı düşüncelerimiz oldu. Ama ona hiçbir zaman saygısızlık yapmadık. Bunu, kendisine, Ereğli’ye ve kendime yakıştırmam.”

Çakır, bazı basın organlarında, ‘Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ercan Candan’ın aday gösterilmesinden dolayı rahatsız’ şeklinde yer alan iddiaya ise Çakır, “başkanımızla konuyu görüştük. Ercan Bey’e, yaptığı hizmetler için teşekkür ediyoruz. Ama siyasette yaşam devam ediyor. Ben Hüseyin Bey’le ilgili, en ufak olumsuz bir şey duymadım. Herkes görevinin başında ve partisine hizmet veriyor” dedi.

ÇAKIR-LİSTEYİ-DEĞERLENDİRDİ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz