ALAPLI HABERLERİ

ÇAKIR TARAFLARI UZLAŞTIRDI, EYLEM SONA ERDİ

20 Temmuz 2014
749 kez görüntülendi

ÇAKIR TARAFLARI UZLAŞTIRDI, EYLEM SONA ERDİ

 

Kdz. Ereğli İlçesi’nde Fen Lisesi inşaatında çatı eylemi yapan taşeron sahipleri ve işçilerini uzun uğraşlar sonunu ikna eden AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, müteahhit ile taşeron firma arasında yaşanan sorunun aşıldığını ve eylemin sona erdiğini açıkladı.

Ereğli İlçesinde 3 gündür çatı eylemi yapan fen lisesi inşaatında çalışan taşeron sahipleri ve işçilerinin mağduriyetine sessiz kalmayan AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır hak edişleri ile maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle 3 gündür okul inşaatının çatısında açlık grevi yaparak kamuoyunun dikkatini çeken işçilere sahip çıktı. Çakır işçiler ile müteahhit firma ile görüşerek yaşanan sorunun aşılması noktasında tarafları uzlaştırdı.

ALACAK-VERECEK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Çakır konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı öncesine yaşanan bu sorunu iki taraf açısından orta yolu bularak çözmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şöyle dedi:

“Bilindiği gibi ilçemizde inşaatı devam eden Fen Lisesi İnşaatında çeşitli sorunlar yaşanıyordu. Müteahhit ile taşeron firma arasında alacak-verecek sorunu sebebiyle işçilerimiz mağdurdu. Ben ilk önce çatıda eylem yapan işçi ve taşeron firma ile bizzat görüştüm ve sıkıntılarını eylem yaptıkları çatıda onlardan dinledim.  Amacım orta yolu bularak eylemi bir an önce sonlandırmaktı. 2 gündür bir başka konuyla ilgili olarak şehir dışındaydım. Yoksa arkadaşlarımız konuya hassasiyetimizi biliyorlar. Bugün çatıdaki işçi ve taşeron firma temsilcilerini sonuna kadar dinledik. Müteahhit olan arkadaşı da bularak kendisi ile görüştüm ve ödemeler konusunda iki tarafı uzlaştırdım. Dün akşam itibariyle eylem sona erdi ve sorunu çözdük. İşçiler oldukça memnun oldular ve bizlere teşekkür ettiler.”

FATİH-ÇAKIR-EYLEM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz