ALAPLI HABERLERİ

ÇAKIR VE EKİBİ YENİ HASTANEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

22 Mayıs 2014
675 kez görüntülendi

ÇAKIR VE EKİBİ YENİ HASTANEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

 

AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçe yönetim kurulu üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, gençlik ve kadın kolları yöneticileri ile birlikte, yapım aşaması son noktaya getirilen yeni Devlet Hastanesi binasında incelemelerde bulundu.

Çakır ve AK Parti heyeti, ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, hasta odaları ve servis katlarını tek tek gezerek hastanenin yapımını gerçekleştiren müteahhit firma  AKAY İNŞAAT’ın yetkilileri Halit Uysal ve Cahit Akyüz’den bilgiler aldı.

 

ACİL SERVİS 3 BİN METREKARE

‘AK Parti, verdiği tüm sözleri tutuyor’ diyen Çakır, Ereğli’de 250 bin nüfusa hizmet edebilecek kapasitede olan hastane yapımında sona doğru yaklaşıldığını belirterek,  “Mevcut hastanemizin Acil servisi 3 yüz metrekare iken yeni hastanemizin sadece Acil servisi 3 bin metrekare” dedi.

 

Hastane dışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çakır, Ereğli’nin sağlık alanındaki en büyük sorununun yoğun bakım ünitesi olduğunu ifade ederek; “Hastane bizim planlamamıza göre 2 yada 2,5 ay kadar süre içinde Sağlık Bakanlığına tam anlamıyla teslim edilmiş olacak, içerideki tefrişatında aynı anda süratli bir şekilde ihaleleri yapılıyor, alımları yapılıyor, planlaması yapılıyor. Onlarla birlikte zannediyoruz Temmuz sonu yada Ağustos ayı gibi etkin hale getirmeyi planlıyoruz.” Dedi.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Hastanenin kısa sürede tamamlanması için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydeden Çakır şu görüşlere yer verdi:

“İl Genel ve Belediye Meclis Üyelerimiz, Yönetim Kurulu ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları temsilcilerimizle birlikte Ereğli’nin hizmetine yakın bir zamanda açılacak olan hastaneyi inceleme fırsatı bulduk. Öncelikle Hastanenin Ereğli’mize kazandırılmasında büyük emek gösteren başta önceki dönem Milletvekilimiz sayın Fazlı Erdoğan olmak üzere, sonrasında çalışmaların bugüne kadar takipçisi olan ve her zaman bizlere büyük destek sunan Milletvekilimiz sayın Prof.Dr. Ercan Candan’a ve Hastanenin temel atılışından bugüne gelinceye kadar emek sahibi olan herkese böyle bir Hastaneyi Ereğli’ye kazandırdıkları için Ereğli halkı adına teşekkür ediyoruz.

 

“350+100 YATAK KAPASİTESİ İLE BEŞ YILDIZLI OTEL KONFORUNDA”

Hastanenin içini gezdik. Bizim en büyük sorunlarımızdan biri olan yoğun bakım ünitesi Ereğlimiz için çok önemliydi. Yeni Hastanemizde ki yoğun bakım üniteleri ile bu sorunu çözüyoruz inşallah. Onun yanında tek kişilik ve çift kişilik odaları gördük. Beş yıldızlı bir otel konforunda yapılan Hastanemiz, 350 yatak kapasitesi ile açılıyor. Ama artı 100 artırılabilirlik planlamasına ile 450 yatak kapasitesine çıkabilecek bir hastane. 250 Bin nüfusa göre planlanmış bir hastane olarak Bölgemize de hizmet verecek.

“BÖLGE İNSANIMIZ EN İYİSİNE LAYIK”

Alaplımıza da, Köylerimize de, Beldelerimize de hizmet verebilecek bir hastane. İçinde her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Seçim döneminde de, Hastanemizle ilgili bunu sıkça söylüyorduk. 17 Mayıs teslim süremizdi. Dün kontrollerimizde geldi, gerekli incelemeleri yaptılar. Hakikatten burada yüklenici firmaya da çok teşekkür ediyoruz, zamanında vaktinde Hastaneyi bitirme noktasına getirdi. Çok ufak ayrıntılarla ilgili bundan sonraki süreçte çalışmalarını yürütecekler ve Hastaneyi bizim planlamamıza göre 2 yada 2,5 ay kadar süre içerisinde Sağlık Bakanlığına tam anlamıyla teslim edilmiş olacak, içerideki tefrişatında aynı anda süratli bir şekilde ihaleleri yapılıyor, alımları yapılıyor, planlaması yapılıyor. Onlarla birlikte zannediyoruz Temmuz sonu yada Ağustos gibi etkin hale getirmeyi planlıyoruz.

 

“60 MİLYONLUK YATIRIM “

Hastanenin arazisini belediyeden 5 milyona satın aldık. Hastane yapımı da  55 milyon olunca  Tabi bu büyük yatırımlarla burası yaklaşık 60 Milyonu eski parayla 60 Trilyonu bulan bir yatırım. Daha da içinin tefrişatı, yan hizmetleri ile birlikte hakikatten Ereğli gibi bir ilçe için büyük bir yatırım olmuştur. Onun yanında hastanemizin en büyük eksikliğinden bir tanesi yol sıkıntısı vardı. Karayolundan Hastane arasındaki yol. Bildiğiniz gibi bir yıl önce buraya geldiğimizde söylemiştik, O gün için belki de birileri bunu siyaset yapıyoruz zannetmişlerdir.

 

“YOLU BELEDİYE YAPIYOR”

Hakikaten belediyenin yol noktasında hastaneye destek vermediğini o zaman söylemiştik, Biz göreve gelir gelmez sağ olsun Sayın Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal, gerekli talimatı verdi. Ekipler çalışıyor önceki günde bizler buradaydık. Gerekli planlamaları yaptık, en kısa sürede 17,5 metre genişliğindeki yol çalışmasını başlatıyoruz. Hastaneye çıkış istikametinde yani Karayolundan – Kaynarca konutlarına giriş bölümüyle ilgili olarak ise Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştük. Geçici olarak çıkış istikametinde bir ışıklı kavşak düzenlenmesi yapılabilir, onun yanında görüş mesafesini artırabilecek şekilde de yolda  bir genişleme yapılabilir. Hastanemize gelen insanların daha rahat etmesi için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir Hastane. Hastane otoparkları yetmez diye belediye tarafından yapılan yol kenarlarına da otopark yaptırıyoruz.

 

Çünkü doktorlarından, personelinden, hastanede yatan hastaların ziyaretçilerinden tutun çok yoğun bir araç sayısı olacaktır. Bunların hepsi en ince ayrıntısına kadar planlanmış bir hastane, bu hastanenin Ereğli’ye kazandırılmasında önceki dönem Milletvekilimiz Sayın Fazlı Erdoğan’ın  büyük gayretleri vardı. Ondan sonra Sayın Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan bey hastanenin takipçisi olmuş, sağ olsun kendisinin katkısı, desteği ile her sıkıştığımızda yanına gidip kendisinden bu konuda destek gördük. Yol içinde gördük, Karayolları Bölge Müdürlüğü gerekli çalışmayı yapıyor. Gerekli talimatları da verdiler. Bizde yakın zamanda Hastane açılana kadar, yolu uygun Hastanemizi Ereğli’mize yakışır bir hale getirme gayreti içerisindeyiz. Bir yanda Milletvekilimiz Ercan Candan diğer yandan Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal ve onların ekip kadrosu Fen İşlerinden tutun, Belediye Başkan Yardımcılarına kadar hep birlikte burası ile ilgileniyoruz. Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyorum.”

From AK PARTİ EKİBİ HASTANEYİ İNCELEDİ, posted by Mustafa Kanca on 5/22/2014 (23 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2



 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz