ALAPLI HABERLERİ

ÇAMCILAR MAHALLESİ BİR HAFTADIR KARANLIKTA

16 Aralık 2012
659 kez görüntülendi

ÇAMCILAR MAHALLESİ BİR HAFTADIR KARANLIKTA

Alaplı Hasanlı Köyü Çamcılar Mahallesi sokakları bir haftadır karanlıkta.  İlgililere bildirilmesine rağmen arızaya bakan yok.

Yanmayan sokak lambalarına Enerjisa BEDAŞ’ın  ilgisiz kalması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Çamcılar mahallesinde  sokaklarda bulunan aydınlatma lambalarının yanmaması  vatandaşları zor durumda bırakıyor. Sokak lambalarının yanmaması hırsızlık vakalarına da kapı aralıyor. BEDAŞ’ın ilgisiz kaldığınını belirten vatandaşlar, “Hırsızların ekmeğine yağ sürülüyor” sözleriyle tepkilerini dile getiriyor.

Sokak lambalarının yanmaması ı nedeniyle karanlıkta yürümekte güçlük çektiklerini belirten Hasanlı Köyü  muhtarı  Kemal Günay şunları söyledi: “ Bir haftadır bizzat kendim defalarca aradım. Mahalle sakinleride aramışlar. Biz şikâyetinizi aldık.10 gün içinde gidereceğiz dediler. Gelen giden yok. Sokak lambalarının acilen bakım ve onarımdan geçirilmesi gerekiyor. Karanlıkta yürüyemez hale geldik. Enerjisa  yaptığı tüm harcamaları faturamıza yansıtıp bizden tahsil ediyor. Ama hizmet vermeye gelince hak ettiğimiz hizmeti dahi alamıyoruz. Faturaya eklemedikleri gider kalmadı. Trafo kaybından tutun da aydınlanma giderine kadar hepsini ödetiyorlar. Ama nedense halen sokaklarımız karanlık” şeklinde tepki gösterdi.

BEDAŞ’ı  ilgisizlikle suçlayan Muhtar Günay, ”Günlerdir sokak lambalarının yanmadığını BEDAŞ’a bildiriyoruz. Ama bir arıza ekibinin çalıştığını görmedik. Sorun ile ilgilenseler çoktan çözülürdü ama kimsenin ilgi gösterdiği yok. BEDAŞ’ın bizim paramızla bizi mağdur etmeye hakkı yok. Bizler yetkili organların vatandaşın hakkını aramasını istiyoruz. Köy muhtarı olarak vatandaş sürekli bize şikâyetlerini aktarıyor. Defalarca durumu bildirmeme rağmen ilgi görmedim. ”

Muhtar Günay: “Ben yetkilileri mahalleye davet ediyorum. Bir akşam gelip sokakların durumunu görsünler. Çoğu sokak karanlığa gömülmüş durumda. BEDAŞ’ı her aradığımızda on güne kadar opsiyonu var gibi gibi bahaneler öne sürüyorlar. Bu konu sadece benim köyümü ve mahallemi ilgilendirmiyor. Tüm köy ve mahalle muhtarlarımızı bu gibi şikâyetleri mevcuttur. Biz Yetkililerden bir an önce ilgi bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz