ALAPLI HABERLERİ

CAMİ DERSLERİNDE KUR’AN ÖĞRENİYOR

8 Kasım 2012
677 kez görüntülendi

CAMİ DERSLERİNDE KUR’AN ÖĞRENİYOR

Alaplı  Çamlıbel Köyü  Camii imamı Sercan  Gökyar kış mevsimini cemaatiyle cami dersleri yaparak değerlendiriyor.Derslere gönüllü olarak yatsı namazına gelen cemaat katılıyor 

İmam Hatip Sercan Gökyar, haftada üç gün yatsı namazından sonra yaşlı cemaate “Cami Dersleri” adı altında ilmihal bilgileri sunuyor. Düzenlenen bu derslere Kur’an-ı Kerim’i genç yaşta öğrenme fırsatı bulamamış ama mutlaka öğrenme isteğini ve arzusunu içinde taşımış kimseler gönüllü olarak akın ediyor.

Derslerde ayrıca cemaate Kur’an’ı yüzünden okuma dersleri ile namaz sureleri kırata uygun olarak veriliyor. Derslere ilginin ve katılımın oldukça iyi olduğunu söyleyen Camii İmam-Hatibi ; “ Camilerimizi bir eğitim ve öğretim yuvası haline getirmedikçe, cemaatin her yönden bilgili ve donanımlı olması imkânsızdır. Bizler sadece yaz Kur’an kurslarıyla çocuklara eğitim vermekle yetinmeyip, bu eğitimi senenin her gününe yaymanın gayreti içinde olmalıyız. Gönderilen bütün peygamberler Allah’tan aldıkları emirleri insanlara anlatmak için olanca sıkıntılara maruz kalmışlar, birçok peygamber de bunu yaparken kendilerini dinleyecek insanlar aramak için diyar diyar dolaşmışlardır. Peygamberler tebliğ için insan ararken bizlerin günde beş vakit camileri dolup taşıyor, üstelik insanlar ayağımıza kadar geliyor. Din görevlileri olarak bizlerin yeni yetişen nesle dinin ve sosyal hayatın kural ve kaidelerini öğrettiğimiz gibi, yetişkin cemaate de yüce dinimizin evrensel mesajını ve hayata yansıyan iman şuurunu vermemiz gerekiyor” dediler.

Derse gelene vatandaşlar camide verilen dersleri çok faydalı bulduklarını ve bu tür eğitimin yaygınlaştırılması gerektiğini belirttiler Kursa katılan vatandaşlardan Mahir Turan; “Hocamızın açtığı kurs sayesinde yüce kitabımız Kur’an’ı öğrenmenin ve okuyabilmenin manevî hazzını tadıyoruz. İlerlemiş yaşımıza rağmen bize yakın ilgi gösterdi. Dinî bilgiler kursuna devam eden diğer vatandaşlar da bu tür yaygın eğitim faaliyetlerinin faydalı olduğunu belirttiler

 

Alaplı Müftü vekili O.Fatih Eryiğit, ” Cami dersleri, Kur’an kurslarına düzenli gelme imkânı bulamayanlar için büyük bir fırsat oluşturuyordu.  Biz tüm camilerimizde cami derslerinin isteyen cemaate verilmesi kararını aldık.Tüm camilerdeki din görevlilerimiz isteyen cemaate ders vermeye hazırdır.Yeteki cemaat biz ders istiyoruz desin.

Bu yapılan yeni çalışma biraz daha farklı ve müfredata bağlı olarak devam ediyor. Verimli ve ihtiyaca cevap verebilecek boyutta olabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı seminer çalışmaları başlattı. Camilerimize yaptığım ziyarette gördüğüm manzara beni çok mutlu etti. Öncelikle vatandaşlarımız çok mutlular.

Alaplı  insanı gerçekten çok dindar, milli ve manevi değerlerine bağlı, hoşgörülü ve misafirperver insanlardır. Camilerimiz gerçekten pırıl pırıl, sosyal kültürel faaliyetlere imkan veriyor. İnsanımız, camisini maddi ve manevi imar ediyor. Din görevlilerimiz, cemaatini bilgilendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. İnşallah bizler de bu kış mevsimini iyi değerlendireceğiz. Eğitim ve öğretim faaliyetlerine önem vereceğiz, hizmet içi eğitimlere devam edeceğiz, ” dedi.

ALBUM ADI ÇAMLIBEL KÖYÜ CAMİ DERSLERİ, Fotograf Mustafa Kanca on 11/07/2012 (20 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz