ALAPLI HABERLERİ

CAMİLER HAFTASINDA KAN BAĞIŞI DÜZENLENDİ

15 Ekim 2014
582 kez görüntülendi

CAMİLER HAFTASINDA KAN BAĞIŞI DÜZENLENDİ

Alaplı İlçe Müftülüğü ile Kızılay Alaplı Şubesi işbirliğinde Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Alaplı’da ”Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Türk Kızılay Derneği Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, yaptığı açıklamada,   İlçe Müftülüğü tarafından Merkez Camisi karşısı Eski PTT Binasında   kan bağışı kampanyası düzenlendiğini söyledi.

Yiğit, din görevlilerinin kan bağışı konusunda duyarlı davrandıklarını, düzenlenen kampanyaya da önemli oranda katılım olacağına inandığını kaydetti.

Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş’da kan bağışında bulunmanın önemli olduğunu, kan vererek hayat kurtarıldığının unutulmaması gerektiğini belirtti.Peygamber Efendimizin İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır”. sözünü anımsayacak olursak kan bağışı da insanlara faydalı olmanın en önemlilerindendir.  Çünkü hayat kurtarıyorsunuz. Bu sebeple Alaplı Müftülüğü olarak kan vermenin Camiler ve Din Görevlileri haftasında daha anlamlı olacağını düşündük. Bu arzumuzu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Müftülüğümüzde görev yapan personelimizden sağlıkları uygun olanlar bu kan bağışı kampanyasına katıldılar, Kan bağışında bulunan  tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum

Kan Bağış Kampanyasında Kızılay Kan Bankası Müdürü Dr. Ömer Selim Alan Son 3 ayda gerçekleşen kan bağışının yeterli miktarda olmadığını vatandaşlara kan bağışında bulunmaları yönünde çağrıda bulundu. Kızılay’ın farklı yerlerde yaptığı kan bağış kampanyalarına destek çağrısında bulunan Alan, şöyle dedi:
” Alaplı’da kan bağışına ilginin çok güzel olduğunu gördüm. Din görevlilelerine ve Alaplı Müftümüze teşekkür ediyorum.Bazen hastanelerimizin talaeplerine yetişemiyoruz . Bu sebeple sağlığı yerinde olan 18 – 65 yaş arası herkesi kan vermeye davet ediyoruz. Özellikle A RH+ ve  O RH + kan grubuna sahip vatandaşlarımızın çok daha fazla duyarlı olmalarını istiyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz