ALAPLI HABERLERİ

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

17 Ekim 2015
685 kez görüntülendi

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANDI

Alaplı Müftülüğünce Camiler Ve Din görevlileri haftası münasebetiyle bir program düzenlendi.

Alaplı Belediyesi kültür merkezinde  düzenlenen program Okçular Köyü imam hatibi Mehmet  Aksakal’ın    Kuran tilavetiyle başladı.

Alaplı Müftülüğü ilahi Korosu ilahiler okudu.

Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş  yaptığı açılış konuşmasında

Bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ ile ilgili dinimizin direği olan namaz ibadetine olan ihtiyacımızı daha yüksek bir sesle dile getirmek ve camilerdeki cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem de toplumsal açıdan dikkat çekmek amacıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana teması ’Cami ve Namazla Diriliş’, ’Cami ve Namazla Huzur Bulma’ şeklinde belirlenmiştir” dedi.

Yapılan programda görevi başında iken kalp krizi geçirerek vefat eden Aşağı Dağ köyü Hıdırlar mahallesi cami imam hatibi Süleyman Dereli’nin eşi ve çocukları için Alaplı müftülüğü tarafından alınan evin tapusu Zonguldak müftüsü Mürsel Öztürk tarafından verildi

Programda hafızlık eğitimi bitiren öğrencilere hafızlık beratı verildi.Din görevlilerinin bazılarına hizmetlerinden dolayı teşekkür belgesi, desteklerinden dolayı bazı işadamlarına da teşekkür belgesi verildi.

Zonguldak müftüsü Mürsel Öztürk konuşmasında Bu yıl  dinimizin direği olan namaz ibadetine olan ihtiyacımızı daha yüksek bir sesle dile getirmek ve camilerdeki cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem de toplumsal açıdan dikkat çekmek amacıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana teması ’Cami ve Namazla Diriliş’, ’Cami ve Namazla Huzur Bulma’ şeklinde belirlenmiştir” dedi.Zonguldak müftüsü Mürsel Öztürk, ‘‘ Bu hafta münasebetiyle düzenlenen etkinliklerle toplumsal bir farkındalık ve ortak bir bilinç oluşturulması hedeflenmektedir. Bu yıl dinimizin direği olan namaz ibadetine olan ihtiyacımızı daha yüksek bir sesle dile getirmek ve camilerdeki cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem de toplumsal açıdan dikkat çekmek amacıyla Camiler Haftasının teması ‘‘Cami ve Namazla Diriliş’’ şeklinde belirlenmiştir’’ diyerek bu yıl kutlanacak olan Camiler Haftasının temasından bahsetti.

‘‘İman kardeşliğinin her şeyden üstün olduğunu gösterecek yer camidir’’

Caminin ve namazın insan hayatındaki öneminden bahseden Mürsel Öztürk, ‘‘Cemaatle namaz, Müslümanların birbirlerinin sıkıntılarından, sevinçlerinden ve gündemden haberdar olmaları açısından da oldukça önemlidir. Cami, camaat, namaz, cemaatle namaz gibi değerlere sahip bir toplumda, bunların yaşatıldığı müddetçe herhangi bir iletişimsizliğin ve huzursuzluğun olması düşünülemez. Bilhassa vakit namazlarında camilerimizin yeniden şenlenmesi, birliğimizin ve dirliğimizin de o ölçüde güçlenmesi anlamına gelecektir’’ dedi.
Camiler ve Din Görevliler Haftasının bu yıl hayırlar getirmesini dileyen Öztürk, ‘‘Bu yıl kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ilimize, ülkemize ve alem-i İslam’a hayırlar getirmesini temenni eder; değerli meslektaşlarımızı fedakarane hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca camilerimizin yapımında emeği geçen hayırseverlere ahirete intikal edenlere Cenab-ı Hak’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlık ve afiyet niyaz ediyorum’’ dedi.
Zonguldak Müftüsü Mürsel Öztürk, son olarak Ankara’da yaşanan terör olaylarında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Törene Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, Emniyet amiri Fatih Tosun,  din görevlileri ,köylüler ve çevre köy muhtarları katıldı

mürsel

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz