ALAPLI HABERLERİ

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLANIYOR

13 Ekim 2015
624 kez görüntülendi

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI  KUTLANIYOR

Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.

Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş

“1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının kurban bayramı ve tatili nedeniyle bu yıl için 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanmasının kararlaştırıldığını belirterek, “Biz programları dün başlattık. Bu hafta, hem cemaatimiz nezdinde hem toplumun tamamı nezdinde yeniden bir hatırlamaya, hatırlatmaya vesile olsun diye bir takım etkinlikler gerçekleştireceğiz”

Bu yıl ise dinimizin direği olan namaz ibadetine olan ihtiyacımızı daha yüksek bir sesle dile getirmek ve camilerdeki cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem de toplumsal açıdan dikkat çekmek amacıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ana teması ’Cami ve Namazla Diriliş’, ’Cami ve Namazla Huzur Bulma’ şeklinde belirlenmiştir” dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla 15 Ekim 2015 Perşembe günü Merkez Cami önünde kan bağışı düzenliyoruz. Aynı gün Merkez Camisinde öğle namazından önce şehitlerimiz için Kuranı Kerim ziyafeti tertip edilmiştir.

14.30-16 .00 saatleri arasında Alaplı Belediyesi Kültür Merkezinde Zonguldak Müftüsü Mürsel  Öztürk Cami ve namazla arınma ile ilgili konferans verecektir .

Saat 20.30 da Alaplı MYO konferans Salonunda öğrencilere konferans verilecektir.

Tüm Alaplı halkımızı yarın Merkez Camisi yanında yapılacak olan kan bağışı kampanyamıza bekliyoruz.”

ilçe müftüsü bektaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz