ALAPLI HABERLERİ

ÇAMLIBEL KÖYÜ CAMİİNE ALTTAN ISITMA SİSTEMİ DÖŞENDİ

13 Ocak 2013
680 kez görüntülendi

ÇAMLIBEL KÖYÜ CAMİİNE ALTTAN ISITMA SİSTEMİ DÖŞENDİ

 Alaplı  Çamlıbel köyünde  camide  yerden ısıtma sistemine geçildi. Isıtma sistemi için 5 sıra halı altına  sistem döşendi.

 Camide, çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji tasarrufu da sağlanmış olacak.
Çamlıbel Köyünde sabah namazının ardından çorba verilmesi cemaatin çoğalması ile  cemaatin üşümemesi için altan ısıtmaya karar verildi.  Daha önce iki sıra olan ısıtma sistemi beş sıraya çıkarılmasına karar verildi.

  Yapılan  çalışma sonrasında hem cami ısınacak hem de elektrik masrafında büyük düşüş sağlanacak. Yapılan çalışmalarla ilgili olarak bir açıklama yapan  Köy halkından Recep Öztürk , “Cemaatimize Soğuk havada sıcak bir ortamda namaz kıldırmayı hedefliyoruz. Bursa İlinde ısıtma sistemleri üzerine faaliyet gösteren bir firma ile anlaştık. Firma yetkilisi bize gerekli olan ısıtma tecizatı ve ekipmanlarını gönderdi .Kendimiz köy cemaati olarak sistemi döşedik.   Bu sistemin klima ve ısıtıcılara göre daha az elektrik tükettiğini ve 20 dereceye kadar ısıtma yaptığını öğrendik. Cami cemaatimiz sıcak bir ortamda dini vecibelerini yerine getirebilecek.” dedi.
Öztürk, Isıtma sistemlerinin alınmasına vesile olan Çamlıbel Köyünden hayırsever vatandaşlarımıza köy adına çok teşekkür ediyoruz .”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz