ALAPLI HABERLERİ

ÇAMLIBEL KÖYÜNDE AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

9 Kasım 2014
796 kez görüntülendi

ÇAMLIBEL KÖYÜNDE AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Çamlıbel Köyünde kadınlar köy camisi salonunda aşure etkinliği düzenledi.


Köydeki aşureyi organize eden köy muhtarının annesi Mükerrem Mandacı aşure günü geleneğinin, köyde uzun yıllardır sürdüğünü söyledi. Muharrem Ayının, halk dilinde aşure ayı olarak bilindiğini anlatanMandacı , şöyle dedi:
” Köyümüzde her yıl Muharrem ayında Aşure gününü hep birlikte kutlarız. Kadınlar önce aşurede gidecek olan malzemlerin parasının ev ev dolaşarak toplar. Daha sonra bulgur, keşkek, şeker, et, pirinç gibi yiyecek ve aşure malzemelerini alırlar. Köyün kadınları da bir araya gelerek yemekleri hazırlar. Bu yemekler keşkek çorbası, et ,yaprak sarma, aşure, şalgam ,kabak tatlısı, kırmızı pancar gibi yemeklerdir. Daha sonra köydeki cami salonu, oluşturulan sofralarda gelen misafirlere ikramda bulunulur.
Hizmeti de yine o köyün kadın ve erkekleri yapar. Ömrümüz yettiğince bu güzel geleneğin yaşatılmasını temenni ediyorum.”
Aşure yemeği yendikten sonra yatsı namazını müteakip köy camisinde cami imam hatibi Sercan Gökyar,  tarafından aşure programı yapıldı. Aşure programına çevre köylerde görev yapan imam hatipler de katıldı. Programda Kuranı Kerim ilahiler, ve dua yapıldı

From ÇAMLIBEL KÖYÜ AŞURE ETKİNLİĞİ, posted by Mustafa Kanca on 11/09/2014 (122 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz