ALAPLI HABERLERİ

ÇAMLIBEL’DE SABAH NAMAZINA GENÇLERDEN BÜYÜK İLGİ

20 Ocak 2013
1.784 kez görüntülendi

ÇAMLIBEL’DE SABAH NAMAZINA GENÇLERDEN BÜYÜK İLGİ

Alaplı Çamlıbel köyünde Sabah namazı için gençler camiye koştu.

 Alaplı Müftülüğünün Sabah namazlarını camide kılalım kampanyasına  katılan Çamlıbel Köyü halkı 5 haftadır  gelen cemaate sabah namazından sonra tarhana çorbası ve çay ikram ediyor.

Çamlıbel Köyü Camisi imam hatibi Sercan Gökyar , “Amacımız insanlarımıza sabah namazının huzurunu, bereketini hissettirmek, cemaatimizle birlikte olmak, gençlerimizi camiye çekmek, cemaat sayımızı arttırmak. Peygamber efendimizin o güzel sözlerini onlara duyurmaktır” dedi.

Türk milletinin geleneklerinde   misafire ikramın önemli bir yerinin olduğunun altını çizen imam hatip Gökyar, “Camiye gelen açları doyurur, susuzları sular, ihtiyaçlarını da karşıladıktan sonra bu Müslüman kardeşimizi yolcu edermiş. Bu hizmetin diğer camilerde de olduğu zaman çok iyi olacağını düşünüyoruz. Cemaatin adedinin artacağı ve cemaat arasındaki kardeşlik sevgi ve muhabbetin güçleneceğini düşünüyoruz. Allah çorbayı ikram eden ve camimize teşrif eden kardeşlerimizden razı olsun. İnşallah diğer kardeşlerimiz de camimize ve diğer camilerimize gelirler, Allah’ın ziyafet sofrasından doya doya istifade ederler.” şeklinde konuştu.

Çamlıbel köyü camisinde Sabah namazından önce  Kuranı Kerim okunuyor. Namaz kıldıktan sonra tesbihat yapılıyor.  Camiden çıkmadan bütün cemaat birbirleriyle musafaha yapıyor. Dua yapılıp çorba ve çay ikram ediliyor.Daha sonrada yarım saatlik dini sohbet yapıldıktan sonra cemaat dağılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz