ALAPLI HABERLERİ

ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLANDI

18 Mart 2016
1.233 kez görüntülendi

ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLANDI

Alaplı ilçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı düzenlendi. Programda öğrencilerin seslendirdiği şarkılar, şiirler ve gösterilerde duygu dolu anlar yaşandı.


Alaplı Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Alaplı Anadolu Lisesinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Alaplı Çok Programlı Lisesi Müdürü Rıfat Yiğit, “Gerek şanlı tarihimizde ve gerekse dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferini kutlamak; aynı inanç ve ruhla türlü mücadelelerde vatan uğrunda canlarını vermiş şehitlerimizi anmak üzere toplanmış buluyoruz. Hepiniz hoş geldiniz! Bir hilal uğruna sayısız güneşlerin battığı, yüz binlerce vatan evladının birer birer toprağa düştüğü ancak yedi düvele “Çanakkale Geçilmez!” dedirten bir büyük destandır Çanakkale Zaferi! Mustafa Kemal Atatürk bu destan için diyor ki: “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik misalidir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”1915’te olduğu gibi bugün ve bundan sonra da ülkemiz üzerine oynanan envai çeşit oyunlar karşısında Çanakkale’deki birlik ve beraberlik ruhumuzdan ilham almalı; ülkemizi ve milletimizi hedef alan mel’un şer odaklarının heveslerini kursaklarında bırakmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyor kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Vatan savunmasında bulunmuş kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Yiğit,’in konuşmasının ardındanAlaplı Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Necdet Çakar da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri Bünyamin Çakmaklı, Erol Katırcı, Vural Gündüz, Gonca Halide Göker, Tarih Öğretmenleri Necdet Çakar, Muhammet Erarslan yönetiminde hazırlanan programda okul korosu tarafından seslendirilen Çanakkale Türküleri büyük beğeni topladı. Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirlerin okunmasının yanı sıra Oratoryo gösterisi büyük alkış aldı. Bu arada Emekli öğretmen Cevat Büyükkırlı kabak kemanesiyle mandolin çalıştırdığı Merkez İlkokulundan üç öğrencisiyle koroya eşlik etti.
Uygulamalı Anaokulu Öğretmeni Tuğba Halıcıoğu ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Gonca Halide Göker eşliğinde minik öğrencilerin sunduğu Çanakkale Zaferini simgeleyen gösteri dakikalarca ayakta alkışlandı. Minik öğrencilerin performansı ise izleyicileri ve velilerine büyük gurur yaşattı.
İlçe genelinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildi.
Program sonunda izleyicilere Okul Yiyecek ve İçecek Bölümü Öğretmenleri Vahide Kalyoncu, Altan Kurnaz ve öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale menüsü olan buğday çorbası ikram edildi
Programa Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emre Balci, Alaplı Belediye Başkan Vekili Abdullah Ateş, Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, Alaplı Müftüsü Mehmet Bektaş, Alaplı Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çevik, CHP Alaplı ilçe Başkanı Hüseyin Tosun, MHP Alaplı ilçe Başkanı Serhat Sözer, okul müdürleri, öğretmenler, vatandaşlar, veliler ve öğrenciler katıldı.

kutlama

Yorumlar

  1. Rıfat Yiğit dedi ki:

    Bu proğramın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime ve lojistik destek veren personelimize, en güzel şekilde kapılarını açıp bizlere ev sahipliği yapan Alaplı Anadolu Lisesi yönetilerine çok teşekkür ederim. Katılımlarıyla bizeri onurlandıran başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Alaplı Protokolüne ve diğer misafirlerimiz ile basın mensuplarına şükranlarımı sunarım. Rıfat Yiğit Alaplı Çok Programlı Anaolu Lisesi Müdürü

Yorum Yaz