ALAPLI HABERLERİ

ÇATAK İLKÖĞRETİM KURUMLARINDA SİNEMA ETKİNLİĞİ

2 Mart 2013
855 kez görüntülendi

ÇATAK İLKÖĞRETİM KURUMLARINDA SİNEMA ETKİNLİĞİ

 

 

Alaplı Çatak İlköğretim Kurumu köyde yaşayan vatandaşlara sinema etkiniliği düzenledi

Alaplı Çatak İlköğretim Kurumları Müdürlüğü, “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında, velilere ve halka yönelik sinema etkinliği düzenledi. Bayanlara ve Erkeklere ayrı seanslar halinde gerçekleştiren etkinlik köy sakinlerinin ve velilerin ilgisini çekti.

Konu ile ilgili Olarak görüşlerine başvurduğumuz Okul Müdürü Hamza ER, “Bakanlığımız “Okullar Hayat Olsun” adı altında bir proje başlattı. Bu projenin temel amacı; okulların velilerin, mahallelinin ve çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için birer “hayat boyu öğrenme merkezi” ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân veren “yaşayan güvenli alanlar” haline dönüştürülmesidir. Bu amaca yönelik olarak, Müdür Yardımcımız Sayın Murat ASMA ve öğretmenlerimiz ile birlikte, daha önce hiç sinemaya gitmemiş, sinema ortamında film izlememiş velilerimize yönelik o ortamı kısmen de olsa yaşatma adına sinema etkinliği düzenledik. Bu etkinlik için Okul koridorunu sinema salonu haline dönüştürdük. Bayanlara ve erkeklere ayrı seanslarda olmak üzere etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu etkinlik için okulumuza gelen tüm velilerimize teşekkür ediyorum dedi.”

Okula gelerek bu etkinliğe destek veren Çatak ve Canbazlı Köyü sakinleri ve öğrenci velileri, “Daha önce hiç sinemaya gitmediklerini ve sinema ortamında bulunmadıklarını, bu yüzden okula gelirken ve filmi izlerken içlerinde değişik bir heyecan duyduklarını söylediler. Bu tür etkinliklerin okul idaresi, öğretmenler ve veliler arasındaki bağı daha da güçlendirdiğini ve bu etkinliklerin devam etmesi gerektiğini belirttiler. Bu etkinliği düzenleyen okul idaresi ve öğretmenlere teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Okul idaresi bu tür etkinliklerin ilerleyen haftalarda da devam edeceğini, bu yüzden köy sakinlerinin ve öğrenci velilerinin etkinliklerde yanlarında bulunarak, destek vermelerini istediler.

ALBUM ADI ÇATAK İLKÖĞRETİMDEN SİNEMA ETKİNLİĞİ, Fotograf Mustafa Kanca on 3/02/2013 (12 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


ÇATAK İLKÖĞRETİM KURUMLARINDA SİNEMA ETKİNLİĞİ Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz