ALAPLI HABERLERİ

ÇATAK İLKÖĞRETİM KURUMU KAN BAĞIŞI DÜZENLİYOR

11 Ocak 2014
697 kez görüntülendi

ÇATAK İLKÖĞRETİM KURUMU KAN BAĞIŞI DÜZENLİYOR

Alaplı Çatak İlköğretim kurumu kan bağışı düzenliyor.

12 Ocak  2014 Pazar günü Çatak İlköğretim kurumları binasında yapılacak olan kan bağışına tüm veliler ve gönüllü kan bağışçılarını davet eden Okul müdürü Hamza Er  velilere kan bağışını anlatan davetiye gönderdi.

DEĞERLİ ÖĞRENCİ VELİMİZ,

Kızılay’a bağışlayacağınız bir damla kan, bir candır.

Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Vücuttaki kan hiçbir zaman değişmez. Sürekli aynı kanı kullanırız. Eğer kan verirsek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Ayrıca kan verdiğimiz kişileri düşünün. Her yıl yüzlerce insan ölüyor. Bu insanlar kan bekliyor. Kan vermek hem bizim sağlığımız hem kan bekleyen kişilerin hayatları bakımından çok önemlidir

Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağışınız çok insancıl ve onurlu bir davranıştır.

Bunun yanında kan vermenin diğer faydalarını şöyle sıralayabiliriz;
1-Kemik iliğinin yağlanmasını önleyip kan yapımını canlı tutar.
2-Verilen kanın yerine anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için bağışçı daha dinç ve canlı olur.
3-Kandaki yüksek yağ oranı düşer.

4-Kan bağışı kalp krizi ihtimalini %90 azaltır.
5-Kan bağışlayan kişide baş ağrısı stres yüksek tansiyon yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesinde çok büyük katkısı olur.
6-Kan bağışçısı her kan verdiğinde: AIDS Hepatit B Hepatit C Sifilis Kan grubu taramasından ücretsiz olarak yararlanmış olur.
Sayın Velimiz, 12 Ocak2014 Pazar Günü Saat 11.00 ile 17.00 arası, Türkiye Kızılay Derneği Alaplı Şubesi ve Okulumuz işbirliği ile “KAN BAĞIŞI” kampanyası düzenlemiştir. Hayat kadar anlamlı bu etkinliğe eş ve dostlarınızla beraber katılmanızı bekler, ilginize şimdiden teşekkür ederiz

Kan yapılamayan tek ilaçtır. Bir gün siz de kan ve ürünlerine gereksinim duyabilirsiniz.

 

Hamza ER

Okul Müdürü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz