ALAPLI HABERLERİ

ÇATAK İLKÖĞRETİM OKULUNA YENİ OKUL BİNASI YAPILACAK

11 Nisan 2013
1.029 kez görüntülendi

ÇATAK İLKÖĞRETİM OKULUNA YENİ OKUL BİNASI   YAPILACAK

 

Çatak Köyüne Çatak İlköğretim Okulu için 16 derslikli  yeni bina yapılacağı bildirildi.

Çatak Köyü Muhtarı Ramis KARAKAYA, Canbazlı Köyü Muhtarı Mehmet YALÇIN ve Hallı Köyü Muhtarı Nihat SARKIN ortak olarak yaptıkları yazılı açıklamada, “Okulumuz, köylerimizin sosyal, kültürel alanda gelişmesinde önemli katkıları bulunan, çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlanmasında, onların ilgi, ihtiyaç ve yetenekleri ölçüsünde yönlendirerek, toplumumuzun eğitim seviyesini yükseltmeye çalışarak yöremize yıllardır hizmet vermektedir.

 

Okul Müdürü Hamza ER, biz köy muhtarları ile bir toplantı yaparak, kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla birlikte eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapıldığını söyledi. Okulumuzun taşıma merkezi olması ve ikili eğitim vermesi, bu değişikliklerin uygulanması noktasında zorluklar ortaya koymaktadır diyerek okulun fiziki yetersizliğinden bahsetti. Okulun normal eğitime geçebilmesi için acilen yeni bir okul binası yapılması gerektiğini söyledi.

Bizde Köy Muhtarları olarak bu konuda, Sayın Kaymakamımızla, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlerimizle fikir alışverişinde bulunduktan sonra, tamamen gönüllülük esasına dayanarak yeni bir okul binası yapılmasına karar verdik. Bunun için ilk etapta, “Alaplı Çatak, Canbazlı ve Çevre Köyleri Eğitimi Destekleme, Tesis Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği” ni kurduk. Geçici Dernek Yönetim Kurulumumuzu aşağıdaki isimlerden oluşturduk.

 

Recep YALÇIN Yönetim Kurulu Başkanı (Canbazlı Köyü)

Osman COŞKUN Başkan Yardımcısı (Çatak Köyü Eteklioğlu Mahallesi)

Hayri MEŞE Sekreter (Hallı Köyü)

Şaban UYSAL Muhasip ( Çatak Köyü)

Osman YÜKSEL Üye ( Çatak Köyü Muratlı Mahallesi)

Kadir AKKURT Üye ( Canbazlı Köyü)

Ekrem UYSAL Üye  (Çatak Köyü)

 

Dernek Yönetim Kurulumuz ile birlikte köylerde yaptığımız toplantılarda halktan büyük bir destek gördük. Dernek Başkanımız Recep YALÇIN ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik nezdinde girişimlerde bulunarak, 4 katlı 16 derslikli okul yapımı için protokol imzaladık ve projeyi aldık. Bize bu konuda yardımlarını esirgemeyen Sayın  Valimize, Kaymakamımıza, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz yetkililerine, bu projenin oluşmasında büyük katkıları bulunan Okul müdürümüze ve bizden gerek maddi gerekse manevi desteklerini esirgemeyen tüm yöre halkımıza teşekkür ediyoruz” dediler.

 

Alaplı Çatak, Canbazlı ve Çevre Köyleri Eğitimi Destekleme, Tesis Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Recep YALÇIN’ da yaptığı açıklamada bu proje olmaktan ve yörelerine böyle bir okul kazandıracak olmalarından dolayı gurur duyduğunu söyleyerek, kendilerine destek olan herkese teşekkür ediyorum dedi.

Recep YALÇIN, bir ay içerisinde okulun temelinin atılacağını ve okulun 2014-2015 Eğitim Öğretim yılına yetişeceğini bildirdi.

ALBUM ADI ÇATAK KÖYÜNDE OKUL YAPIMI TOPLANTILARI, Fotograf Mustafa Kanca on 4/11/2013 (62 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz