ALAPLI HABERLERİ

ÇATAK OKULUNU KÖYLÜLER YIKTI

8 Temmuz 2013
645 kez görüntülendi

ÇATAK OKULUNU KÖYLÜLER YIKTI

Alaplı Çatak ve Canbazlı ve Hallı Köyü sakinleri, Çatak İlköğretim okulu yanında bulunan eski okulu inşasını kendi imkanlarıyla yıkarak yerine devlet-millet desteği ile ortaokul yapılacak.

 

Çatak Çevre Köyleri Okul Yaptırma Derneği Başkanı Recep Yalçın, yaptığı açıklamada, eski okulun yıkımına tüm köylülerin katılımıyla başladıklarını söyledi.

16 derslik yapılacak ortaokulun temelini köylülerden toplanacak fındıklarla yapılacağını belirten Yalçın, şunları söyledi;

“Yeni okula başlamadan önce çevre köyleri tek, tek gezerek desteklerini alarak okul yapımı için dernek kurduk. Daha sonra Zonguldak Valimiz Erol Ayyıldız, ile birlikte 16 derslik yapımı için protokol imzaladık. İlköğretim okulumuzun yanında bulunan eski okulları tüm köylülerimizin katılımıyla yıkmaya başladık. Birkaç gün için de kaymakamlığımı bize iş makinesi gönderecek. Okulumuzun temelini açacağız. Köy halkımızla el ele vererek okulumuza başlayacağız. Okulumuz 4 katlı olacak. Temelini biz kendimiz köylülerden hane başı 1 çuval fındık alarak yapacağız. Valiliğimize, Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz. İnşallah 2014-2015 eğitim öğretim yılına okulumuzu tamamlayacağız.”

Cambazlı Köyü Muhtarı Mehmet Yalçın ise, Köylülerle el, el vererek bir dernek kurmuştuk. Bu dernek vasıtasıyla okulumuzun en kısa sürede temelini atarak, kalan 4 katı devletimiz yapacak. Emeği gecen herkese teşekkür ederiz.” Şeklinde konuştu

ALBUM ADI ÇATAK İÖO’NU KÖYLÜLER YIKTI, Fotograf Mustafa Kanca on 7/07/2013 (100 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz