ALAPLI HABERLERİ

ÇATAK ORTA OKULUNDA BİLİM FUARI AÇILDI

7 Mayıs 2015
719 kez görüntülendi

ÇATAK ORTA OKULUNDA  BİLİM FUARI AÇILDI

Alaplı  Çatak  Ortaokulu öğretmenlerinin organize ettiği  öğrencilerinin hazırladığı birbirinden güzel projelerin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı gerçekleştirildi.


Açılışa ilk, orta okul lise   müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öğretmenlerin yönetiminde ve ilgi alanları doğrultusunda hazırladıkları çalışmalarını sergileyen öğrenciler, stantlarda gelen ziyaretçilere bilgi verdiler. Fuarda, Bir Fatih Geliyor, Güneş Kabanı, Hayal Dünyam, Karalahananın Guatr üzerinde etkisi, Çok katlı Merdivensiz evler, Yumurta kabuğu deyip geçme  gibi hem sosyal yaşama katkı veren hem de geliştirildiğinde büyük yararlar sağlayacak çalışmalar yer aldı.
Okul öğretmenlerinden Sosyal bilgiler öğretmeni Cemil Çobanoğlu’nun verdiği bilgiye göre    “TÜBİTAK’ın destek verdiği ve okullarımızın ilgi gösterdiği, öğrencilerimizin bilimsel çalışmalara ve arayışlara yöneltilmesini amaçlayan bu projenin çok önemli ve başarılı örneklerini  gördük. Fuarda 28 proje sergileniyor. 3 aylık çalışma sonucu yapılan projeler günlük hayatta kullanılabiliyor.

Davetlilere Alaplı Çatak Ortokulu velilerinin hazırlamış olduğu yiyecekler davetlilere ikram edildi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz