ALAPLI HABERLERİ

ÇATIŞMADA YARALANAN ASKER EREĞLİLİ

2 Eylül 2015
977 kez görüntülendi

ÇATIŞMADA YARALANAN ASKER EREĞLİLİ

Şırnak’ın Balveren beldesi mevkiinde Milli Jandarma Karakolu yakınında yol kontrolü yapan askerlere teröristlerce açılan ateş sonucu 2 asker yaralandı. Askerlerden birinin ise Ereğlili Sercan Sezer olduğu öğrenildi.



Alınan bilgiye göre, Milli Jandarma Karakolu karşısında bulunan Cudi Dağı eteklerinden teröristler tarafından uzun namlulu silahla yol kontrolü yapan askerlere ateş açıldı. Saldırıda bir teğmen, bir uzman çavuş yaraladı.

PKK’lılar tarafından açılan ateşe askerlerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmanın ardından terörist grup Cudi Dağı’na doğru kaçtı.

PKK’lıların kaçış noktalarına Milli Jandarma Karakolundan top atışı yapılırken. 23. jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugayı’ndan kalkan kobralar ile ATAK taarruz helikopterleri ise bölgeyi yoğun ateş altına aldı. Bölgede hava destekli operasyon başladığı belirtildi.

Karadeniz Ereğli doğumlu Uzman Çavuş Sercan Sezer, Şırnak’ta, bölücü PKK ile dün girilen çatışmada, sırtından vurulduğu öğrenildi. Alınan ilk bilgilere göre, çatışmada çenesinden vurulan Sercan Sezer’in ismi henüz alınamayan komutanın durumunun ağır olduğu, kürek kemiğinden vurulan Ereğlili Sercan Sezer’in ise helikopterle askeri hastane GATA’ya götürüldüğü kaydedildi. Öte yandan, bir süre önce, eski Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, aralarında Sercan Sezer’in de bulunduğu 3 asker kardeşe sürpriz yapmış, anne Asiye ve baba Hasan Sezer’i Isparta’da bir araya getirmişti.

 

sercan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz