ALAPLI HABERLERİ

ÇATIYI KAMYONLA TAŞIDILAR

15 Aralık 2014
679 kez görüntülendi

ÇATIYI KAMYONLA TAŞIDILAR

Alaplı İlçesinde bir evin demir çatısı kamyon üzerinde taşındı.

Alaplı da, çelik konstrüksiyon atölyesi bulunan Vedat Yavuz, Atölyesinde imal ettiği demir çatıyı kamyonun üzerinde taşıması ilginç görüntü oluşturdu. 5 yıldır çelikten çatı yaptığını ifade eden Yavuz, Ağaç çatıların yerini artık çelik konstrüksiyondan çatılar altı,  son 5 yılda çelik çatı yaptıran sayısı İlçede 100’ün geçtiğini söyledi.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır kardeşiyle birlikte çelik konstrüksiyon işleriyle uğraştıklarını söyledi.

Ağaç çatıların yerine artık çelik çatıların aldığını belirten Yavuz, şöyle dedi:

“Genelde fabrikalara çelik çatı yapıyoruz. Ancak son 5 yılda evlerin çatılını da çelikten yapmaya başladık. Bir, iki ev derken köylerden de çok talep gelmeye başladı. 5 yılda 100’ün üzerinde çelikten çatı yaptık. Bir evin çatısına 4 ile 6 ton arasında çelik kullanıyoruz. Ağaç çatıya göre daha hafifi ve maliyeti daha az oluyor. Ayrıca ısı yalıtımlı panel kullanarak çatıyı kapatıyoruz. Çatıyı önce fabrikamızda yaparak kamyonlarla çatıyı yapacağımız eve kadar kamyonla taşıyoruz. Biraz zahmetli oluyor ama işimiz bizim bu, talep çok fazla olduğu için gece gündüz çalışıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz