ALAPLI HABERLERİ

ÇATUROĞLU BALIKÇI BARINAĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

13 Ekim 2016
939 kez görüntülendi

ÇATUROĞLU BALIKÇI BARINAĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, son günlerde basında yer alan Alaplı Balıkçı Barınağı ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Çaturoğlu yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Alaplı İlçemizde bulunan balıkçı barınağının içinin kum ile dolması nedeniyle bir süredir balıkçı gemi ve teknelerinin barınağa girmekte zorlandıkları ya da barınağa hiç giremedikleri gerek Alaplı Su Ürünleri Kooperatifi yetkilileri gerekse kamuoyunca tarafımıza iletilmiştir. Konuyu öteden beri hassasiyetle takip ediyoruz.

Bununla alakalı olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Hızırreis Deniz ile müteaddit defalar görüştük. Genel Müdürümüz talebimize olumlu yaklaştı.

Tabi burada bir kısım sıkıntılar var. Bir defa tarama gemisi sayısı az. İkincisi tarama esnasında oluşacak maliyetin bakanlığın almış olduğu karar gereği kooperatifçe ödenmesi gerekiyor. Hâlbuki oluşacak bu maliyetin bırakın tamamını, bir kısmını bile ödemelerinin mümkün olmadığı bizzat kooperatif yöneticiler tarafından ifade edilmektedir. Biz buna rağmen taramanın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından bedelsiz yapılmasıyla ilgili çaba sarf ediyoruz.

Peki, bu olmadığı takdirde konu çözümsüz mü kalacak. Hayır, değil. Burada Balıkçı Barınağı Yönetmeliği hükümleri devreye giriyor. Böyle bir durumda yönetmelik ¨…bu bakanlıkça belirlenen esaslarda yapılacak taramadan çıkacak kum ve diğer malzemelerin Maliye Bakanlığınca belirlenen bedeli esas alınarak, tarama işleri öncelikle barınak işletmecisine veya diğer gerçek ve tüzel kişilere Maliye Bakanlığı tarafından izin verilerek yaptırılır¨ demektedir. Geldiğimiz bu noktada artık bu konuda bizi sonuca ulaştıracak adımları süratle atıyoruz.

Hemşehrilerimiz hiç merak ve endişe etmesinler diyorum. Her konuda olduğu gibi bu konuyu da hassasiyetle takip ediyoruz. Sonuçlanana kadarda peşini bırakmaya da niyetimiz yoktur.”

Kamu oyuna saygıyla duyurulur.

balıkçı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz