ALAPLI HABERLERİ

ÇATUROĞLU ENERJİ BAKANI ALBAYRAK İLE GÖRÜŞTÜ

18 Aralık 2015
785 kez görüntülendi

ÇATUROĞLU ENERJİ BAKANI ALBAYRAK İLE GÖRÜŞTÜ

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ile bir araya geldi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, AK Parti Alaplı Siyasi İşler Başkanı Yılmaz Can’ın da hazır bulunduğu görüşmelerde; Bakan Albayrak ile Zonguldak’taki rödevans konusu ile Ereğli, Gökçebey ve Çaydeğirmeni’nde bulunan elektrik hatlarının yer altına alınması gibi konular masaya yatırılırken, Orman Genel Müdürü Üzmez’in makamında gerçekleşen nezaket ziyaretinde ise, Kdz. Ereğli Katı Atık ve Depolama Alanı ile Kdz. Ereğli Kestaneci Piknik Ve Mesire Alanının 10 yıllığına Kdz. Ereğli Belediyesine kiralanması konuları ele alındı.

ÇATUROĞLU GÖRÜŞMELERİ DEĞERLENDİRDİ.

Bakan Albayrak ile gerçekleşen görüşmeyi değerlendiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ankara’da Zonguldak ve ilçelerinin sorunları ilk elden yetkilere iletmeye devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Bugüne kadar değerli Bakanlarımız ile yaptığımız görüşmeler oldukça olumlu geçti. Bu görüşmelerde Zonguldak’ımızın tüm sorunlarını Ankara’ya taşıma fırsatı buluyoruz. Bakanlarımız bizlerden ilgilerini esirgemiyorlar. Özellikle Bakanımız Albayrak’a Zonguldak’taki rödevans sorunun etraflıca anlattık ve çözümü konusunda destek istedik. Bu konuyu tekrar gündeme getirme fırsatımız oldu. Sayın Bakanımız sağ olsunlar konuyla yakından ilgileneceğini kaydetti. Yine bu görüşmede Kdz. Ereğli, Gökçebey İlçelerimizin yanı sıra Çaydeğirmeni beldemizdeki elektrik hatlarının yer altına alınmasını konusunda yaşanan sıkıntının aşılmasını istedik. Sayın Bakanımız bu konularla yakından ilgilenecek ve çözümü adına gereken tüm çalışmayı yapacağını bizlere bildirdi. Kendisine nazik ev sahipliğinden ötürü teşekkür ediyorum.”

“KESTANECİ PİKNİK ALANININ 1O YILLIĞINA EREĞLİ BELEDİYESİNE KİRALANMASI”

Yine aynı gün Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez’i de makamında ziyaret ederek, mevcut sorunlarımızı çözme adına görüşme ve masaya yatırma fırsatımız oldu.

Sayın Genel Müdür Üzmez sorunların çözümüne yönelik girişimlerimize tam destek vereceklerini ifade ettiler. Yine Ereğli’miz için hayati önemi bulunan Kdz. Ereğli Katı Atık ve Depolama Tesisinin kurulmasına izin verilmesi konusunda ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ettiler. Kdz. Ereğli Kestaneci Piknik Alanının 10 yıllığına Kdz. Ereğli Belediyesine kiralanması konusunu da yine bu görüşmede ele aldık ve bürokratlarına gerekli yazışmaların hemen başlaması talimatını verdi. Bu konuda her hangi bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Yazışmalar tamamladıktan sonra Kestaneci Piknik ve Mesire Alanı olarak belediyemize yapılacak olan devir-teslim töreni ile 10 yıllığına kiralanacaktır. Yaklaşık bir saati aşkın süren görüşmemizde, Zonguldak ve ilçelerinin isteklerini detayları ile anlatma ve çözüm bulma yolunda yapılacaklar ile ilgili yol haritası belirleme fırsatı da bulduk. Görev süremiz boyunca bu tür toplantı ve ziyaretleri sık sık gerçekleştireceğiz .”

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ZİYARET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz