ALAPLI HABERLERİ

ÇATUROĞLU FINDIK PANELİNDE KONUŞTU

3 Eylül 2015
755 kez görüntülendi

ÇATUROĞLU FINDIK PANELİNDE KONUŞTU

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) organizatörlüğünde, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bir otelde düzenlenen “Fındık Paneli”ne AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu’nun konuşmaları damgasını vurdu.

“TEŞVİK VERİLECEKSE, AK PARTİ’DEN BAŞKASI VEREMEZ”

Çaturoğlu “Bu ülkede tekstilden, otomotive, turizmden inşaata verilen tüm teşvikler AK Parti’nin de içerisinde bulunduğu sağ iktidarlar döneminde verilmiştir, fındıkta da bir teşvik verilecek ise onu da biz veririz AK Parti verir.” Dedi.

KATILIM YOĞUNDU

<“Kabuğumuza sığmıyor, rekorlara doymuyoruz..” sloganı ile başlatılan panele AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ve CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) Türkiye Ofisi Kıdemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu ve çok sayıda fındık tüccarı katıldı.

İHRACAATIN İLKİ AKÇAKOCA’DAN

Panelde konuşan İFMİB Başkanı Ali Haydar Gören ise sezonun ilk fındık ihracatının Akçakoca’da yapıldığını belirterek, “Fındık ihracatının Akçakoca’dan yapılmasını geleneksel hale getirmek istiyoruz. Periyodik olarak uzun süre bu panelleri düzenleyeceğiz. Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon olmak üzere inşallah uzun süreli, açılışlar yapmak hepimize nasip olur” şeklinde konuştu.

İLK FINDIK İHRACATI AKÇAKOCA’DAN

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ağustos ayı ihracat verilerini Düzce’nin Akçakoca ilçesinde açıkladı. Açıklamanın ardından 2015 yılının ilk fındık ihracatı için fındıklar TIR’lara yüklendi. Akçakoca Merkez Camisi önünde düzenlenen törene Düzce Valisi Ali Fidan, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Düzce milletvekilleri Faruk Özlü, Ayşe Keşir, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmaların ardından 2015 yılı ilk fındık mahsulleri, folkliftler ile TIR’lara yüklendi. TIR’lar, kurdele kesim töreninin ardından alkışlarla ilk fındık ihracatı için yola çıktı.
162_7161_findik-1 162_7161_findik-2 162_7161_findik-3 162_7161_findik-4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz