ALAPLI HABERLERİ

ÇATUROĞLU, NURİ TEKİN’E CEVAP VERDİ

22 Kasım 2012
828 kez görüntülendi

ÇATUROĞLU, NURİ TEKİN’E CEVAP VERDİ

AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, CHP Alaplı ilçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Danışma Kurulu toplantısında ilçe Başkanı Nuri Tekin’in açıklamalarına cevap  verdi.

AK Parti olarak Alaplı’ya birçok hizmetler yaptıklarını belirten Çaturoğlu, ”CHP teşkilatı geçen hafta Alaplı’da danışma kurulu toplantısı düzenlemiş ve İlçe Başkanı Nuri Tekin, yerel ve ulusal gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuş, hizmetlerimizi eleştirerek bize bu açıklamayı yapma fırsatı sunmuştur. Kendisine teşekkür ediyorum.

SAYILAMAYACAK KADAR HİZMET VE YATIRIM YAPILMIŞTIR

Alaplı ve ülke genelinde 10 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde bölge milletvekillerimizin de büyük katkılarıyla bugüne kadar yapılanlardan daha fazla sayılamayacak kadar hizmet ve yatırım yapılmıştır. Bunları saymaya kalksak sayfalar ve zaman yetmez. Gerekirse sırf bu hizmetler ile ilgili basın toplantısı da yapabiliriz” dedi.

HİZMETLERE İMZA ATILDIĞI BİR DÖNEM OLDU

İlçedeki şimdiye kadar yapılan hizmetler ve çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Çaturoğlu, şunları söyledi:   ”Alaplı özelinde yapılanlara şimdilik ana hatlarıyla değinecek olursak Alaplı’da da ilk göreve geldiğimiz 1999 yılından itibaren ve son 10 yıllık Ak Parti dönemi dikkate alındığında altyapıdan doğal gaza, sahil dolgusundan kapalı pazaryerine,mahalle arasındaki taş duvar ve çevre düzenlemelerinden asfaltlama çalışmalarına toplu konut,okul ve yurt binalarından hükümet konağı ve adliye sarayına,köylerimizin çöplerinin toplanmasından yol,su hizmetlerine  aşevi yağlı güreş sünnet şöleni 4.bayram ve benzer  çeşitli sosyal yardım ve kültürel faaliyetlere ve daha birçok yerel ve genel hizmetlere imza atıldığı bir dönem olmuştur.

ÇALIŞANIN MAAŞI ÖDENEN BİR BELEDİYE

Çalışanının ücretinin zamanında ödendiği çalışanı ile kaynaşmış karla mücadelede efsaneleşmiş bir belediye.Alaplı belediyesi bu dönem içerisinde kaynaklarıyla sadece belediye sınırlarına değil köylere ve hatta komşu ilçe köylerine kadar hizmet götüren bölgesel bir konuma gelmiştir.Yukarıda bahsedilen hususlardan bir kısmının bu gün dönemsel ve yönetimde ki yorum farklarına bağlı olarak  akamete uğraması eksik olması bir kısmında zaafiyet olması bu gerçeği değiştiremez ve gelecekte de böyle olacağı anlamına gelmez.Önümüzde halen yapım aşamasında olan derin deşarj sistemi ile kanalizasyon sorunu kökten çözülecektir.

TEPEKENT FUTBOL SAHASI SUNİ ÇİM YAPILMAKTA

Tepekent futbol sahası sentetik çim yapılmaktadır.Böylece Amatör kulüplerimizin müzmin deplasman halinin sona ermesinin yanı sıra tüm Alaplı halkı bundan yararlanabilecektir. 24 derslikli Çok Programlı Lise inşaatı başlamıştır.Alaplı’da bir ilk olarak temeli kazıklı olacak olan bu okul ilçemizin eğitim alanında önemli bir eksiğini giderecektir.Ve biz boş durmuyoruz.Yeni bir okul için çalışmalara başladık bile.Yıllardır mücadele ettiğimiz Karşıyaka Fatih.Mahalle köprüsünün büyük bir kısmı tamamlandı.Kısa sürede bitirilerek Alaplı’nın iki yakası bir araya gelecektir.500 yataklı öğrenci yurdu bitmek üzeredir.Alaplı çayı üzerinde önemli çalışmalar yapılıyor ileride de yapılmaya devam edecek.

Alaplı merkezi ve tüm köylerimizin kaliteli içme suyu ihtiyacını giderecek Gümeli içme suyu göleti proje yapımı devam etmektedir.Kısa sürede ihalesi yapılacaktır.Bugün ilçemizde eksikliği hissedilen  terminal,restoranlar, kafeteryalar,şehir plajı,çay bahçeleri,orman içi dinlenme yerleri,gençlik merkezi  vs. gibi sosyal tesisler tüm bu altyapı çalışmaları ile birlikte gerçekleştirilerek halkımızın hizmetine sunulacaktır. Yeterli düzeyde olmadığı halde devam eden sahil düzenlemesi halkımız tarafından ilgi ile takip edilmektedir.”

Alaplı’nın girişinin yeniden açılması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Çaturoğlu, ”Alaplı girişinin tekrar eski yerinden olması için çalışmalarımız devam etmektedir. Konuyu milletvekillerimiz yakın takip ediyorlar.Bu konuda gerek bakanlık gerekse bölge düzeyinde temaslar devam ediyor. Milletvekillerimiz konuyla yakinen ilgileniyorlar.En son ulaştırma bakan yardımcımız sn. Yahya BAŞ durumu yerinde inceledi ve köprülü geçiş ile ilgili araştırma talimatı verdi.Sonucunu bekliyoruz.Kaldı ki bu konuda bile farklı düşünenler var.Daha önce kamyonlarının Alaplı şehir içerinden geçerken birçok defa saç rulo ve levhalar yollara düşmüş ve çeşitli maddi hasarlar meydana gelmişti. Hatta bunun için esnaf imza bile toplamıştı. Buna rağmen bu konuda çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

 

Alaplı pazaryerinin taşınması süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaturoğlu, ”Pazaryerinin taşınması Alaplı’yı büyütecek adımlardan biriydi. Ancak arkası gelmedi. Yeni adımlar atılamadı. Mimar Sinan Üniversitesi ile başlatılan çalışmalar da askıya alındığı için sorun oldu. Yapıldığı gibi kaldı.2008 ekonomik krizi de caba sı oldu. Esasen bir dönem esnafımız Alaplı’nın parası dışarıya kaçıyor diye pazaryerinin dışarıya çıkartılması da istemişti.Bu gün bu uygulamadan memnun olanlar da var memnun olmayanlarda. Buna rağmen bu konuyu da tamamen göz ardı etmeden teknik bir çalışma yapılabilir. Tüm bu sorunları yerelde ve genelde çözecek tek merci vardır oda AK Parti ve AK Partili kadrolardır” dedi.

Alaplı’nın en büyük sorunun göç sorunu olduğunu ifade eden Çaturoğlu, sözlerine şöyle devam etti:   ”Ancak ne girişin eski yerinden açılması,ne de pazarın tekrar geri gelmesi  ekonomik sorunlarımızın çözümü için tek başına yeterli olmaz.Alaplı’nın en büyük sorunu göç sorunudur.Şimdilik Ereğli gibi Alaplı’da  göç vermektedir. Esasen Alaplı ile Ereğli’nin sorunları ve çözümleri paralellik arz etmektedir .İki ilçenin daha fazla işbirliği yapması lazım.Bu sorun ancak sanayileşme ve yatırım ile  çözülebilir. Bu bağlamda ilçemize yeni yatırımlar gelmesi için kapalı pazar yerinden itibaren Alaplı çayının her iki tarafının ıslah organize sanayi bölgesi olması için çalışıyoruz. Dünyanın, Avrupa’nın iflas ettiği bir dönemde Türk ekonomisinin gücü ortadadır.Hem yerelde,hem genelde eksiklerimiz elbette vardır Gidermek için çalışıyoruz.Özellikle yerelde ki sorunların hepsininde çözümü vardır. Alaplı halkı merak etmesin.”

Tekin’in AK Parti’de belediye başkanlığı için yarışı ile ilgili değerlendirmesine yanıt veren Çaturoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:    “Nuri arkadaşım belediye başkanımız ile bizim belediye başkanlığı için yarıştığımızı da değinmiş. Başkan sen merak etme Ak Parti’de kimin aday olacağına zamanı gelince Alaplı halkı, teşkilatımız, milletvekillerimiz ve genel merkezimiz en iyi kararı verir. Dilerim Allah gönlüne göre verir de CHP‘nin Alaplı adayı da sen olursun. Tuzla ve Yalova tersaneleri çalışıyor, bizdekiler çalışmıyor diye iddia etmek ‘Komşu benden daha çok ekmek satıyor, ben satamıyorum’ demekle eşdeğerdir. Çünkü bu bölge de Tuzla ve Yalova’dan daha fazla teşvik var. Ancak bir ülkede iktidarın iyi çalışması için muhalefetin kaliteli yapılması lazım. Ne yazık ki CHP’de böyle bir kaygı da, iktidar olma niyeti de yok. Ayrıca bu millet CHP’nin hem yerelde hem de genelde cemaziyel evvelini de çok iyi bilmektedir, merak etmeyin. Biz milletimize güveniyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz