ALAPLI HABERLERİ

ÇEKMEN BEZİ YENİDEN CANLANDIRILIYOR

12 Şubat 2017
891 kez görüntülendi

ÇEKMEN BEZİ YENİDEN CANLANDIRILIYOR

Alaplı İlçesi’ne bağlı Hasanlı Köyü Muhtarı Recep Tufan, unutulmaya yüz tutan çekmen bezini tekrar yaşatmak için kolları sıvadı.

Muhtar Tufan, ilk iş olarak İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığına “Çekmene can ver, has eller” konulu proje sundu. Başkanlık tarafından projesi kabul edilen Tufan,  Hasanlı Köyünün kültürüne sahip çıkabilmesi amacıyla 26 kursiyerle eğitime kısa sürede başlamayı hedefliyor.

KOLLARI SIVADI     

Çekmen bezinin artık unutulmaya yüz tuttuğunu belirterek, “Bu konuda Muhtarlık olarak kolları sıvadık, Planlamamızı yaptık.  Köyümüz tekstil merkezi olacak.  Çekmen bezi tezgâhlarımız kuruldu, İp çözgü eğitimi alıyor Bin 120 saat bez dokuma kursu, 280 saat nakış kursu verilecek.  12.Tezgah kurduk. Tezgahlar Hasanlı köyünün demirbaşına kaydettik. Hedefimiz çorap makinası ve diğer tekstil örgü işlerini başarmak. İnşallah önümüzdeki yıl seri üretime geçmeyi hedefliyoruz. Kursuda kısa sürede başlatacağız” dedi.

KURSLAR TAMAMLANDI, HER DOĞAN BEBEĞE BİR FİDAN

Muhtar Tufan, köyde Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği çeşitli kurs açıldığını belirterek, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Köylülerimizin eğitimi için her türlü çalışmayı ve kursu yapmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda  Kalorifer kursuna 30, Avcılık kursuna 23 kişi, arıcılık ise 35, yangın eğitimine ise 90 kişi katılarak sertifikalarını aldı. Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile tatbikat yapıldı, ayrıca İl AFAD Müdürlüğü  Hasanlı Merkez mahallesi ve Nusretli mahallemizde “Deprem anında ne yapmalıyım?” konusun da eğitimi verdi.  26 bayan kursiyer Alaplı Meslek Yüksek Okulunda “AİLE İÇİ İLETİŞİM. ÇEVRE İLE İLETİŞİM” semineri gördü.  Son olarak planlanan eğitimler için kayıtlar yapıldı.  32 saat ilk yardım eğitimi. 32.saat 3, ncü grup kalorifer kursu, Kepçe operatörlüğü kursu.  AFAD eğitimi, Mutlu aile semineri, Aile içi ve çevre ile iletişim semineri, Bu eğitimler planlandı önümüzdeki hafta bir aksama olmazsa başlayacağız.

Bunun yanı sıra yeni bir uygulama daha başlattık. Köyümüz sakinlerinin doğan her çocuğu için bir fidan dikiyoruz.  Uygulama ile birlikte ilk bebek olan Talha için Haftaya Pazar günü fidanımızı dikeceğiz”

çekmen

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz