ALAPLI HABERLERİ

ÇELİK KAMPÜS MÜJDESİNİ VERDİ

7 Mayıs 2015
606 kez görüntülendi

ÇELİK KAMPÜS MÜJDESİNİ VERDİ

Eski Ereğli Devlet Hastanesi binası BEÜ  Ereğli Kampüsü olacak.

AK Parti Genel Başkan yardımcısı eski Bakan ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Büyük Anadolu Otel’de sivil toplum kuruluşları ile yapılan dayanışma yemeğinde yaptığı konuşmasında, Ereğli Devlet Hastanesi’nin eski binasının da bulunduğu alanın Bülent Ecevit Üniversitesi’ne devir edilmesine yönelik Maliye Bakanı ile akşam saatlerinde görüşme yaptığını ve işin bittiğini belirterek hayırlı olsun dedi.

Çelik, “Eski hastaneden arta kalan 40 dönüm bir arazimiz var. Burada dağlık vaziyette bulunan 3 ayrı birim var Bülent Ecevit Üniversitesine bağlı 2 fakülte 1 meslek yüksekokulu var bunu bir kampüs haline getirmek istiyoruz. TSO’nun da buna bir katkısı var öğrenci sayısını arttırmak için. Maliye Bakanımızı aradım bunu kendisinden ricada bulundum. Ereğli’de bunu bekliyor dedim Milli Emlak Genel Müdürlüğüne talimat veriyorum hayırlı uğurlu olsun diliyorum”

KENT MEYDANI SÖZÜ

 

Çelik toplantının son bölümünde de Kent Meydanı ile ilgili önemli açıklamalar yaparak, “Kent Meydanı yapmak istiyor, Kaymakamlığın da üzerinde bulunduğu bina var. Buraları yıkıp bir kent meydanı yapmak istiyor ama defterdarlık sorun çıkmış, Maliye Bakanıma söyledim. Ben Milli Emlak Genel Müdürlüğüne talimat veriyorum. Yarın onun da yakasına yapışacağım, gerekli sözü de bize verdi, ikisi birden halloldu buradan söylemek istiyorum”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz