ALAPLI HABERLERİ

CEMEVLERİ İBADETHANE SAYILDI

3 Mart 2015
587 kez görüntülendi

CEMEVLERİ İBADETHANE SAYILDI

Alaplı Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısının ilk oturumu tamamlandı.

Toplantıda, gündeme alınan iki önerge maddesiyle birlikte toplam 4 maddeden ikisi üzerinde daha detaylı çalışma yapılmak üzere oybirliğiyle ilgili komisyonlara havale edilirken, diğer ikisi yine oybirliğiyle kabul edildi.

CHP’li Belediye Meclis üyesi Ramazan Akdeniz’in Belediye sınırları içerisinde bulunan cemevlerinin ibadet yeri sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan yasal hak ve olanakların cemevlerine de tanınması konusunda Meclise verdiği gündem maddesi tartışmalara neden oldu.

Önergeyle ilgi söz alan Alaplı Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi Hüseyin Öztürk,Alaplı Belediyesi Merkez camisi tuvaleti temizliğinden elini çektiğini camiye artık sadece su verdiğini söyledi. Cemevlerinde ibadet yapan vatandaşlarımızın da her türlü inancına saygılı olduklarını anlatan Öztürk,  “Biz cemevlerini saygıyla karşılıyoruz. Cemevlerinde ibadet yapan vatandaşlarımızın da her türlü inancına saygılıyız. Ama Alaplı’da merkez camisine Belediyemiz ne gibi bir hizmet veriyor. Bunu öncelikle orya koyalım, tabi ki Belediyemiz bizim diğer ibadethanelerimize ne hizmet veriyorsa aynısını seve, seve cemevlerine vermesini biz taktirle karşılarız. Merkez caminin tuvaletini temizliğinden Belediye elini çekti. Merkez camisine şu anda Belediye sadece su veriyor. O zaman bu maddede cemevine de sadece su vereceğiniz anlamına mı geliyor. Keşke Belediye hem camilerimize hem de cem evlerine daha fazla katkıda bulunabilse.” Diye konuştu.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de, Biz bütün camilerimize katkıda bulunuyoruz. Alaplı’daki 11 tane caminin temizliğine yaptık. Merkez camisin minaresini boyadık. Yine merkez cami önünde Cuma günleri namaz kılınması için 400 tane seccade aldık. Işıklandırma yaptık. Siz sadece görünmeyenlerden bahsediyorsunuz. Yaptıklarımızdan da bahsederseniz memnun oluruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından cemevlerinin ibadet yeri kabul edilmesi ve belediye olanaklarından diğer ibadethaneler gibi yararlanması oy çokluğuyla onayladı.

Toplantıya dinleyici olarak Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Aytaç Tosun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz