ALAPLI HABERLERİ

ÇEVRE KORUMA DERNEĞİ ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRİYOR

15 Kasım 2013
1.126 kez görüntülendi

ÇEVRE  KORUMA DERNEĞİ ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRİYOR

Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, ilçedeki okullardaki öğrencilerin çevre bilincinin artırmak amacıyla toplantılar düzenlediklerini bildirdi.

Türkyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol gereğince okullarda çevre bilinci adı altında toplantılar okullara giderek  toplantı düzenlediklerini söyledi.

Çocukların çevre bilinci kazanabilmesi için konuyla ilgili eğitimlerin okul öncesi dönemden itibaren verilmesi gerektiğini ifade eden Türkyılmaz, şöyle konuştu:

“İmzalanan protokolle ilçemizdeki ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören tüm öğrencilerimize çevre bilinciyle ilgili bilgilendirme toplantıları yapacağız. Çocuklarımıza erken yaşlarda çevre bilincinin aşılanması gerekmektedir. Çevre temizliği ilçemizde artık yaşam tarzı haline gelmelidir. Okulda çocuğun çevre bilincinin oluşması için proje çalışmalarına önem verilmelidir. Günümüzde pek çok konuda okullarda öğrencilerce projeler hazırlanmakta, bu sürece sivil toplum kuruluşları dahil olmalıdırlar.

Türkyılmaz bugün Ömerli Dumanlar ve Gümeli ilk ve ortaokuluna giderek ilkokullarda çizgi filimlerle çevre eğitimi, ortaokullarda çevre kirliliği ve geri dönüşüm konularında bilgi verdik dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz