ALAPLI HABERLERİ

ÇEVRECİLER ALAPLI ÇAYINDA TEMİZLİK YAPTI

31 Aralık 2012
650 kez görüntülendi

ÇEVRECİLER ALAPLI ÇAYINDA TEMİZLİK YAPTI

Alaplı Çevre Koruma Derneği üyeleri, Alaplı çayının akışını engelleyen ağaç ve yabani otları temizleyerek, olası bir sel baskınına karşı önlem almaya çalıştı.

Dernek Başkanı Oktay Türkyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı çayının akışını engelleyen ağaçların kesilmesi için yetkilerden yardım talep ettiklerini ancak kimsenin yardım taleplerine cevap vermediğini iddia etti.

Çevreciler olarak bir şeyler yapmak istediklerini ve bu nedenle çay içerisinde çalışma başlattıklarını ifade eden Türkyılmaz, şöyle konuştu:

“Çalışma yaptığımız yer, büyüyen  söğüt ağaçları nedeniyle tamamen orman olmuş vaziyettedir. Atıklarla birlikte çayın içi görünmez hale gelmiş. Bu da Alaplı çayının normal akışını engelliyor. Allah korusun yarın olası bir sel felaketinde, Alaplı Belediyesi çakıl ocağının başladığı alandan ilçe içerisine kadar olan kısımda, sel olma riski var. Buranın çözümü için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Çevreciler olarak buranın altından kalkmamız çok zor. Ancak elimiz kolumuzda bağlı oturamazdık. Bir şeyler yapma gereğini hissederek çevrecilerle birlikte çay içerisinde çalışma başlattık.”


ALBUM ADI ÇEVRECİLER ALAPLI ÇAYINI TEMİZLİYOR, Fotograf Mustafa Kanca on 12/30/2012 (47 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz