ALAPLI HABERLERİ

ÇEVRECİLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

2 Ocak 2013
582 kez görüntülendi

ÇEVRECİLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz ve Başkan Yardımcısı Recep Tufan, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret ederek, Alaplı Çayı’na bırakılan köy kanalizasyon atıklarının Alaplı Derin Deniz Deşarj Sistemi hattına bağlanmasına onay vermesinden dolayı teşekkür ettiler.

Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz, Alaplı Çayı güzergahında bulunan yaklaşık 30 köyün kanalizasyonunun Alaplı Çayı’na bırakıldığını belirterek, “ Alaplı Çayı’nın her geçen gün daha artarak kirlenmesine neden olan bu soruna bir çözüm bulmak gerekiyordu. Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği olarak, Alaplı Çayı’na bırakılan köy kanalizasyon atıklarının inşaatı devam eden Alaplı Derin Deniz Deşarj Sistemi hattına bağlanması için Zonguldak Valiliğine başvuruda bulunduk. Valilik, ancak Belediye’nin onay vermesi durumunda bunun mümkün olabileceğini bize bildirdi. Nitekim, Belediyemiz bu onayı vermiş. Biz de, bu yaklaşımından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret edip, teşekkür ettik. “ dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, Alaplı Çayı’nın temizlenmesi için çaba gösteren Alaplı Çevre Koruma ve Yardımlaşma Derneği’ne teşekkür ederek, “ Zonguldak Valiliği, Alaplı Çayı’na bırakılan köy kanalizasyon atıklarının, inşaatı devam eden Derin Deniz Deşarj Arıtma Sistemi hattına bağlanabilmesi için bizden onay istedi. Biz de büyük bir memnuniyetle onay verdik. Köy kanalizasyon atıklarının Derin Deşarj Arıtma Sistemi hattına bağlanmasının Belediyemize büyük bir maliyeti yok. Yeter ki, Alaplı Çayı temizlensin. “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz