ALAPLI HABERLERİ

ÇİFTÇİLERE EKİPMAN DESTEĞİ YAPILDI

24 Eylül 2013
617 kez görüntülendi

ÇİFTÇİLERE EKİPMAN DESTEĞİ YAPILDI

Alaplı ilçesinde, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı” kapsamında çiftçilere ekipman desteğinde bulunuldu.

Tören Alaplı Şen Ziraai Aletleri Fabrikası bahçesinde yapıldı. Şen Zirai Aletleri fabrikasında  toplam 144 adet patpat, 55 adet tırpan makinesi, 16 adet ilaçlama makinesi, 10 adet fındık toplama ve bir adet bal süzme makinesi törenle hak sahibi çiftçilere dağıtıldı.

Törene Alaplı ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rafet Yılmaz, Alaplı TSO başkanı Recep Ocak, Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Ak Parti  ilçe başkanı Faruk Çaturoğlu ve yönetim kurulu üyeleri İl Genel Meclisi üyesi Temel Uslu, iş adamları, çiftiler ve yakınları katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 2007-2012 yılları arasında Zonguldak’ta toplam 4 milyon 121 bin 500 lira bedelli, bin 619 çiftçiye ekipman desteğinde bulunduklarını söyledi.

Bu yıl ekipman desteği için Ereğli ve Alaplı ilçelerine 714 bin 419 lira ödenek ayrıldığını ifade eden Çelik, Ereğli ve Alaplı’daki 308 çiftçimize ekipman desteği veriyoruz. Zor şartlarda çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak, üretim maliyetini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye gelmelerini amaçlıyoruz. Bizim çiftçilerimizden isteğimiz bu makineleri gerekli yerlerde ve şartlarda kullanmalarını rica ediyorum” diye konuştu.

Törende, desteklemeden faydalanan çiftçilere ekipmanları teslim edildi.
This plugin does not have a valid Facebook access token. Please use your admin panel to login with Facebook.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz