ALAPLI HABERLERİ

ÇİMENOĞLU BAĞIMSIZ ADAY OLUR MU?

20 Ağustos 2013
832 kez görüntülendi

ÇİMENOĞLU BAĞIMSIZ ADAY OLUR MU?

Cem Sürmeneli

2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere 8 ay gibi bir süre kaldı.

Bu sürede aday, adayları da yavaş, yavaş ön plana çıkmaya başladı. İlçemizde belediye başkanlığı aday, adaylığını açıklayan ilk isim CHP’nin eski İlçe Başkanı Belediye Meclis üyesi Nuri Tekin, oldu.

Her ne kadar aday, adayı olarak sunulsa da CHP’nin Alaplı’da tek adayı Nuri Tekin’in olduğu artık herkes tarafından bilinmektedir.

CHP adayı belliyken Ak Partide aday adaylığı için çeşitli isimler konuşulmakta, ancak ben aday adayıyım diyerek açıklayan kimse yok.

Ekim ayının ortasına kadarda olmaz diye tahmin ediyorum.

Ak Partide konuşulan isim çok..

Ancak ön plana çıkan 2 isim var ki, bu isimler arasında genel merkezin tercih yapacağını düşünmekteyim.

Kim bu isimler….

1,5 dönem Alaplı Belediye Başkanlığı yapan şu anda Ak Parti Alaplı İlçe Başkanlığı görevini yürüten Faruk Çaturoğlu ve 2009 yılında Demokrat Partiden Belediye Başkanı seçilen daha sonra Ak Partiye katılan Nevzat Çimenoğlu, bu 2 isimden biri Ak Parti’nin Belediye Başkanı adayı olacağını tahmin ediyorum.

3. bir isim çıkarsa da sürpriz olur!

Çaturoğlunun, niyeti var!

Çaturoğlu, açık, açık ben aday adayıyım demese de, aday mısınız sorularına da aday değilim cevabını da vermiyor. Kaçamak cevaplar vererek en azından niyeti olduğu gösteriyor. Adaylık konusunda İlçe yönetiminin de desteğini alan Çaturoğlu, genel merkezden gelecek işarete göre hareket edeceği düşünüyorum

Çaturoğlunu Alaplı Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda şansı var.

Ancak, burada Çaturoğlunu destekleyen parti yönetiminden daha çok, başta Milletvekili Köksal Toptan, Ercan Candan ve Emine Çift’in kararı ve tutumu çok önemli, adaylık için bu isimlerin vereceği karara göre genel merkez hareket edecektir.

Bana göre yapılan temayül yoklamaları  hikayeden ibarettir.

Çimenoğlu,Çaturoğlundan bir adım önde!

Çimenoğlu, hemen her konuşmasında aday, adayı olduğunu bilmem kaç yıl Belediye Başkanlığı yapmak istediğini daha hizmetlerini tamamlayamadığını söylüyor. Çimenoğlu, ayrıca mevcut Belediye Başkanı olmasından dolayı Çaturoğlu’na göre 1 adım önde olduğunu düşünüyorum. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Milletvekilleriyle ikili ilişkilerinin iyi olması Çimenoğlunu daha şanslı kılıyor.

Ak Parti riske girmez!

Ak Parti genel merkezi Çaturoğlunu aday göstermesi durumunda Belediye başkanlığı yarışındaki dengeler değişebilir.

Nedeni ise!

Çaturoğlunun adaylığı durumda Çimenoğlunun bağımsız aday olacağını tahmin ediyorum. Çimenoğlunun bağımsız adaylığı, Ak Parti’nin oylarını böler, bu durumda CHP’nin adayı Nuri Tekin, şansı çok yüksek olur.

Aksi taktirde her şey eşit…

Yorumlar

  1. Aydın Adatepe dedi ki:

    Türkiye’de yıllarca süregelen siyasi yönetim anlayışı Alaplı içinde halen devam etmekte. Üllkemiz yıllardır B.Ecevit-S.Demirel arasında gel gitlerler yönetilmiş. Herkes ben olmazsam ülke batar demiş. Ama gel görki yeniler daima daha başarılı olmuş. Turgut Özal Başbakan olmuş ülke büyük gelişmeler yaşamış. Büyük atılımlar gerçekleştirmiş, ülke insanının gözü açılmış. Ha yanlışları yokmuydu. TAbiiki vardı. Hiç kimse 4-4’lük olamıyor. Siyasette KİŞİNİN BAŞARISI HERKESİ MEMNUN ETME düşüncesinde geçer. Ama SİYASETÇİNİN TOPLUMA VE ÜLKEYE FAYDASI aynı zamanda DEVLET ADAMI gibi düşünmesi ve çalışmasından geçer.
    Alaplı’ya bakıldığında 20-30 yıldır siyesetin içinde olanlar hep aynılar, değişiklik yok. Alaplı’ya verdiklerine baktığınızda memnun olanlar ne kadar acaba. Bir EYÜP YAMAN, Bir AHMET ZEKİ ATALAY haricinde Alaplı halkının belediye başkanlığı yapanların arasında başarılı bulduğu kimler var? Dolayısı ile ALAPLI’YA BİR EYÜP YAMAN, BİR AHMET ZEKİ ATALAY gerekli. Hatta onlardan fazlası….. Alaplı Siyaset Arenasında eskiden olduğu gibi yine aynı kişiler boy gösteriyor. SİZCE DEĞİŞİKLİK NE OLUR, ALAPLI NEREYE GİDER…. PROJELER NELER, ALAPLIYA NE KAZANDIRILABİLİR… BAKALIM GÖRELİM,,, HAYDİ HAYIRLISI, KAZANAN KİŞİLER DEĞİL…. ALAPLI OLSUN…

Yorum Yaz