ALAPLI HABERLERİ

“65 yaşında siyasetten emekli olacağım”

26 Eylül 2013
594 kez görüntülendi

“65 yaşında siyasetten emekli olacağım”

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu basın toplantısı düzenledi; basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, düzenlediği basın toplantısında, belediye hizmetlerinden 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Alaplı ilçesinde faaliyet gösteren basın mensuplarıyla, Alaplı Belediyesi Çaybahçesi’nde düzenlediği yemekli basın toplantısında bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, tüm güreşseverleri Cumartesi günü yapılacak 27. Geleneksel Alaplı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet etti, gazetecilerin sorularını da yanıtlayarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Çimenoğlu’nun basın toplantısından öne çıkan ana başlıklar şöyle sıralandı:

“TÜM GÜREŞSEVERLERİ, GÜREŞLERİ İZLEMEYE DAVET EDİYORUZ”

“Alaplı Yağlı Güreşleri, artık geleneksel hale gelmiş bir organizasyon. Alaplı halkı güreşi seviyor ve güreş sporuna da yatkın. Güreş ağalarımızın, güreşseverlerin katkılarıyla Alaplı Yağlı Güreşleri’ni belli bir noktaya kadar getirdik. Artık, Alaphlılı güreşçiler Kırkpınar’dan dereceyle dönmeye başladı. Genç güreşçi kardeşlerimiz artık kendi boylarında en üst turlara kadar çıkıyorlar. Önümüzdeki senelerden itibaren Kırkpınar’dan madalyalarla döneceğimize inanıyoruz. Bu yıl da hem güreşseverlerden gelen talepler, hem de gelenekselliğinin bozulmaması için bazı imkansızlıklarımıza rağmen bu yıl da güreşlerini 28 Eylül Cumartesi günü yapmaya karar verdik. Aslında biz güreşleri daha erken yapacaktık. Ancak, gerek hava koşulları ve gerekse ekonomik nedenlerden dolayı bugünlere kadar geldik. Cumartesi günü yapılacak güreşe, Alaplı’mızdaki vatandaşlarımızın yanı sıra çevre yerleşim birimlerindeki tüm güreşseverleri davet ediyoruz. Kırkpınar’ın başpehlivanlarının da katılacağı yağlı güreşlerin yine oldukça heyecanlı ve zevkli geçeceğine inanıyoruz.

“TERMİNAL BİNASININ İHALESİ PAZARTESİ GÜNÜ YAPILACAK”

Bunun yanı sıra terminal binası inşaatı bitme aşamasına geldi. Pazartesi günü kafeteryanın, berber dükkanının ve 10 adet bilet satış gişesinin ihalesi yapılacak. Tahmin ediyorum, Ekim ayının sonunda da eski terminal binasını yıkmış olacağız ve o bölgedeki yol yapım çalışmalarına başlayacağız.

“21 EKİM’DEN İTİBAREN ESKİ BELEDİYE DÜKKANLARINI YIKMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

Yeni Belediye dükkanlarımızın inşaatı da tamamlandı. 21 Ekim’den itibaren eski dükkanları yıkmaya başlayacağız. Çünkü, bu tarihe kadar çevre düzenlemesi ihalesini yapacağız ve ihalenin sonuçlanmasını takiben Kasım ayının başından itibaren hemen çevre düzenleme çalışmalarına başlayacağız. Dolayısıyla, çevre düzenleme çalışmalarına başlamadan önce eski dükkanlarının çoğunun oradan kalkmış olması gerekiyor.

“ÇÖP ARABALARI VE KONTEYNIRLARI DEZENFEKTANLI MADDE İLE YIKAYACAĞIZ”

Bunun yanında rutin çalışmalarımız da devam ediyor. Son olarak dezenfektanlı bir madde aldık. Artık, çöp konteynırlarını, çöp arabalarını o dezenfektanlı köpüklü madde ile temizleyeceğiz. Artık, çöp kamyonlarımız ve çöp konteynırlarımız çevreye pis koku yaymayacak, çam kokusu yayacak. Temizlik işlerinde personel sıkıntımız var. Bu yüzden cadde ve sokakların temizliğinde aksama yaşandığını biliyoruz. Bu sorunu aşmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Çimenoğlu, şöyle dedi:

 

“EREĞLİ İÇİN ADIMIN GEÇMESİ BENİM İÇİN ONURDUR”

Ereğli ilçemizde belediye başkan adaylığı için ismimin geçmesi benim için onurdur. Önce bunu bir ifade edeyim. Bana da bu konuda öneriler ve teklifler geliyor. Ancak, partimizin aldığı karar gereği bu dönemde Genel Merkezimizce anketler yapılacak. Anketler yapıldıktan sonra teşkilat yoklaması yapılacak, teşkilatların fikri alınacak. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra Ankara’da Genel Merkezde kimin nereden aday olacağına karar verilecek. Geçen hafta Ankara’da Ak Partili belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla yapılan toplantıya katıldık. Orada söylenen şuydu: Eskiden olduğu gibi çok fazla aday adayı gösterilmeyecek. Mümkün olan en az sayıda aday adayı olacak ve bunlar arasından da ince elenip sık dokunacak. Çünkü bu seçimler çok önemli. Bu seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri var hemen akabinde de genel seçimler yapılacak. Dolayısıyla teşkilatlarımızda dargınlık küskünlük istenmiyor. Tabii ki Ereğli’de adımın geçmesi benim için onurdur. Buna karar verecek olan da, bölge milletvekillerimiz, MKYK Üyemiz Sayın Emine Çift ve Genel Merkezimizdir. Biz bu partinin bir neferiyiz, bize nerede görev verilirse biz orada oluruz. Ama tekrar söylüyorum; ben üç dönem hedefiyle Alaplı Belediye Başkanı oldum. Üç dönem yani 2024 yılına kadar Alaplı’da belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Hedeflerimi ve planlarımı da buna göre yaptım. Kafamda hayallerim, planlarım var. Bunları da yaptıktan sonra 65 yaşında siyaseti nokta koymayı planlıyorum.

Şimdiye kadar yerel basının internet siteleri vasıtasıyla yaptığının dışında Alaplı’da yapılmış bir anket yok. Bu anketler her zaman manüpilasyona açık olan anketler. Bunların sağlıklı sonuç verdiğini düşünmüyorum. Genel Merkezimizce nüfusu 20 binin üzerinde olan ilçelerde anket çalışması yapıldı. Alaplı’da Genel Merkezimizce yapılmış bir anket yok. Ama bundan sonra Alaplı’da da anket yapılacaktır.”
This plugin does not have a valid Facebook access token. Please use your admin panel to login with Facebook.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz