ALAPLI HABERLERİ

ÇİMENOĞLUNDAN BÜYÜK MÜJDE

25 Mart 2014
681 kez görüntülendi

ÇİMENOĞLUNDAN BÜYÜK MÜJDE

CEM SÜRMENELİ – Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Beldesine yapılacak olan baraj inşaatının 2 ay içerisinde başlayacağının müjdesini verdi.

Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümeli Beldesi’ne yapılacak olan barajın bugüne kadar ilçeye yapılmış en büyük hizmet olacağını söyledi.
Alaplının tüm köyleri ve İlçe merkezi içme suyunu buradan karşılayacağını ifade eden Çimenoğlu, “Bu gün aldığımız müjdeli haberde Gümeli Barajı ihalesi yapılmış. 12 Milyon Liraya yer teslimi yapılarak  barajın inşaatı 2 ay içerisinde başlanacak.İshali hattı yani köylere ve İlçeye getirilecek su hattı için ayrı bir ihale yapılacak.Barajın yapılmasında büyük emekleri olan başta TBMM eski Başkanı Milletvekilimiz Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınara Alaplı halkı adına çok teşekkür ediyoruz.Bu su aynı zamanda Alaplı’ya gelecek ve ilçemizde Gümeli’den gelen bu tatlı ve cazibeli su tüketilecek. Çok daha kaliteli bir su tüketeceğiz. Su cazibeyle geleceği için artık elektrik kullanımı da olmayacak. Elektrik kesildiği zaman su kesintileri de olmayacak. Ayrıca Gümeli’deki baraj bu beldemize de turizm alanında büyük bir zenginlik ve doğal güzellik kazandıracak. Gümeli beldemize yapılacak bu baraj, oradaki mevcut doğal güzelliği renklendirecek; iklimi yumuşatacak, teknelerle gezindi yapılma imkanı olacak, balık avcılığı yapılabilecek, etrafı piknik alanlarıyla donatılarak müthiş bir zenginlik kazandıracak ilçemize ve Gümeli beldemize. 2011’den bu yana Sayın Milletvekilimiz bu konuyu kendisine dert edindi, görev edindi ve gerçekten bu konuyla çok uğraştı, Sayın Bakanımızla da defalarca görüştü ve projeyi gerçekleşme aşamasına getirdi. Bu, ilçemize yaptığı en büyük hizmetlerinden biridir. Sayın Milletvekilimiz hizmetleriyle her zaman saygıyla anılacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz