ALAPLI HABERLERİ

ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ 71 ÖĞRETMENİ AVRUPAYA GÖTÜRÜYOR

30 Aralık 2014
784 kez görüntülendi

ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ 71 ÖĞRETMENİ AVRUPAYA GÖTÜRÜYOR

Alaplı Çıraklık Eğitim Merkezi  Erasmus Projesi  kapsamında 71 öğretmeni Avrupa ülkelerine götürecek.

Bilgi çağını yaşadığımız günümüzde, uluslararası rekabet kabiliyetine sahip olabilmek için bilgiyi üretmek, doğru yerde ve doğru zamanda kullanabilmek önemli bir avantajdır. Üretilen bilgilerin hızla eskidiği göz önüne alındığında insanların, özellikle de eğitimcilerin kendilerini sürekli geliştirerek yenileşmeleri kaçınılmazdır. Toplumun refah ve mutluluğu nihai amacı olan eğitim sistemimizde, hızla gelişen teknoloji karşısında eğitim kurumlarımızın da kendilerini geliştirmesi ve beşikten mezara eğitim sloganını, diğer bir tabirle hayat boyu öğrenme felsefesini benimseyerek esnek bir yapıya kavuşması artık zorunluluktur. Bu nedenle öğrencilerin okuldan edindiği bilgi ve beceriler kendisi ve iş gücü piyasası içinde büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte öğrencilerimizi bu konularda yönlendiren ve eğiten eğitimcilerimizin bilgi birikimi ve tecrübeleri önem arz etmektedir.

Projemiz temelde Alaplı’da mesleki eğitim faaliyetleri yürüten eğitimcilerimizin Avrupa ülkelerinde eğitim alarak daha yenilikçi ve kaliteli eğitim vermelerine olanak sağlamayı amaçlamaktadır. İlçemizde Metal Teknolojileri, Elektrik Elektronik ve Yiyecek İçecek Hizmetleri  alanlarında eğitim veren ve sektörlere yeni elemanlar yetiştiren öğretmenlerimize yöneliktir. Projemizin başlıca amaçları, Avrupa’da uygulanan farklı teknik ve pratik bilgilerin öğretmenlerimiz tarafından tecrübe edilip, edindikleri tecrübeleri eğitim verdikleri öğrencilerine aktarmaları, Avrupa ülkelerindeki Metal Teknolojileri, Elektrik Elektronik ve Yiyecek İçecek Hizmetleri  alanlarındaki faydalı uygulamaların ülkemizde ve kurumlarımızda uygulanmasına öncülük etmeleridir.Zonguldak ilimiz genelinde sanayileşme ve sektör çeşitlilikleri her geçtiğimiz gün artmakta olduğundan, artık yeni uygulamalara ve daha kapsamlı iş güvenliği konularına ihtiyaç duyulmaktadır. Projemiz dahilinde yurt dışında eğitim alacak katılımcılarımız bu ihtiyaçlarımızın geliştirilmesinde ve hayata geçirilmesinde yeni edindikleri bilgi ve tecrübeler ile katkı sağlayacaklardır.

Projemiz kapsamında Metal Teknolojileri Alanında CNC ve NC tezgahları konusunda eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Avrupa ülkeleri CNC ve NC tezgahları konusunda gelişmiş ve teknolojik yeniliklere aşina durumdadırlar. Ülkemizde bu tür makinelerin son teknolojik versiyonlarını kullanmak zor olduğundan Avrupa ülkelerinde bu makineler üzerinde hem uygulama yapabilme hemde teorik bilgi edinebilme şansı bulunmaktadır. Elektirik Elektronik alanında Elektrik Makineleri ve Kontrol Sistemleri konusu dahilinde AC ve DC makineleri üzerine eğitim faaliyeti gerçekleştirilecektir. Elektrik makineleri konusu çok kapsamlı bir konudur. Bu yüzden okullarımızda üzerinde çalışma fırsatı bulamadığımız AC ve DC makineleri üzerine teorik ve pratik eğitim almayı amaçlamaktayız. Yiyecek İçecek Hizmetler alanında Fondue ve Tranche hazırlama teknikleri üzerine eğitim faaliyeti gerçekleştirilecektir. Fondue ve Tranche tarzı Avrupa’da yaygın olarak kullanılmakta ancak ülkemizde çok uygulanmayan hazırlama ve sunuş teknikleridir. Son dönemlerde ülkemizdeki çoğu kafeterya ve restoranlarda uygulanmaya başlanan Fondue servisleri için Avrupa ülkelerinde daha değişik tarzlarda hazırlama ve servis yapma tekniklerinin öğrenilmesi ülkemizde çeşitlilik yapabilme şansı doğurmaktadır.

HAREKETLİLİK TARİHLERİ VE KATILIMCI SAYILARI

ROMANYA HAREKETLİLİĞİ 08.03.2015 – 21.03.2015                25  Öğretmen

PORTEKİZ HAREKETLİLİĞİ 12.04.2015 – 25.04.2015                      23 Öğretmen

LETONYA HAREKETLİLİĞİ 10.05.2015 – 23.05.2015                  23 Öğretmen

MESLEKİ

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz