ALAPLI HABERLERİ

ÇOCUKLARDA DİABET, OBEZİTE VE BESLENME SEMİNERİ

24 Ocak 2013
630 kez görüntülendi

ÇOCUKLARDA DİABET, OBEZİTE VE BESLENME SEMİNERİ

Alaplı Atatürk İlköğretim Kurumları Müdürlüğü tarafından Okullarda Diyabet Eğitim Programı kapsamında Çocuklarda Diabet, obezite ve Beslenme konulu Semineri  düzenlendi

Seminere konuşmacı olarak Düzce Üniversitesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı aynı zamanda Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği Başkanı  Prof. Dr.İlknur Arslanoğlu davet katıldı.

Arslanoğlu Diyabet ve diyabet çeşitleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

Diyabet, yani şeker hastalığı birçok tipte ve aşamada karşımıza çıkabiliyor. Ağır ve ilerlemiş şeklinde kanda şeker aşırı yoğunlaştığı için aşırı susama, idrara çıkma, tedavi edilmezse bilinç kaybı ve koma görülüyor. Bunun tip 2 dediğimiz vücutta insülinin önce tembelleşip sonra yok olduğu şekli daha çok erişkin ve yaşlılarda, tip 1 dediğimiz pankreasın birden tükenip insülin yapmadığı şekli ise daha çok çocuklarda görülüyor. Tabii tip 2 de diyet ve haplar yararlı olabilecekken tip 1 de insülin iğnelerinden başka tedavi yok.

Kanda şekerin yoğunlaşması özellikle erişkinlerde geç fark edildiği, hatta daha tahlilde bile fark edilecek düzeye yükselmeden damarları, dokuları tahrip ettiğinden akla gelebilecek her organ hastalığını yapabiliyor ve kişi bunu bilmediği için farklı tedavilerle vakit öldürüyor. Bu hastalıkların başında kalp, tansiyon, böbrek, göz, cilt, eklem hastalıkları, felçler, üreme hastalıkları, depresyon sayılabilir.

Ayrıca seminerde  okullarda Diyabet Eğitim Programı’nın amacı, okul çağı çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılarak, obezitenin önlenmesi, diyabetli çocuklara erken tanı konulmasının sağlanması ve diyabetli çocukların bakım kalitesini yükseltilmesi ele alındı. Çocuklarda diyabet, obezite ve sağlıklı bakım konularında eğitim sunuları aktarıldı

Yapılan Seminer Atatürk İlköğretim Kurumu yönetici ve öğretmenleri okul aile birliği üyeleri ile veliler katıldı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz